DK, STA

 |  Svet

Slovensko veleposlaništvo na Dunaju po napadu odsvetuje uporabo javnega prometa

Avstrijsko prestolnico je v ponedeljek zvečer pretresel teroristični napad

Fotografija je simbolična

Fotografija je simbolična
© Wikimedia Commons

Slovensko veleposlaništvo na Dunaju je zaradi terorističnega napada, ki se je zgodil včeraj zvečer, ljudi pozvalo, naj se izogibajo javnim prevoznim sredstvom in javnim krajem. Na Twitterju in Facebooku je pozvalo tudi k spoštovanju drugih navodil avstrijske policije.

V terorističnem napadu so bili ubiti najmanj štirje ljudje, še 15 pa jih je bilo ranjenih. Policija več osumljenih za napad, ki naj bi bili močno oboroženi, še išče. Doslej je ubila enega.

Avstrijska policija je pozvala vse ljudi, naj takoj zapustijo območje napada ali si najdejo zatočišče. Tisti, ki so doma, pa morajo tam tudi ostati.

Prav tako je pozvala ljudi, naj ne širijo govoric ali nepreverjenih informacij po spletnih omrežjih. Tiste, ki imajo videoposnetke ali fotografije napada, pa je prosila, naj jih posredujejo njim kot pomoč pri preiskavi dogodka in naj jih ne objavljajo na spletnih omrežjih.

Pisma bralcev pošljite na naslov pisma@mladina.si. Minimalni pogoj za objavo je podpis z imenom in priimkom ter naslov. Slednji ne bo javno objavljen.