Čas je za umik, poraz je tu

Stranki SMC in DeSUS sta pred volitvami obljubljali, da ne bodo nikoli šli v nobeno koalicijo z SDS, ki bi jo vodil Janez Janša. No, in ravno to se je zgodilo. Danes se zgolj po devetih mesecih že kažejo rezultati tega sodelovanja, ko se vsakodnevno zmanjšujejo in napadajo osnovne demokratične pravice in norme. Brez njihovih glasov to ne bi bilo mogoče. Poleg tega se Slovenija druži z najbolj nedemokratičnimi režimi v Evropi in svetu. Zato sta ti dve stranki polno odgovorni za vse, kar ta vlada počne svojim državljanom, ki jih deli na naše in vaše. Slovenija še nikoli ni bila tako razdeljena.

Ta vladna koalicija je Slovenijo pripeljala na seznam držav, kjer so v letu 2020 državljanske svoboščine najbolj nazadovale, ugotavlja poročilo mednarodne organizacije CIVICUS. Nekoč smo želeli, da bi Slovenija postala druga Švica, danes pa ugotavljamo, da je postala druga Amerika. Vsi ti »dosežki« pa ne bi bili možni brez aktivnega sodelovanja strank SMC in DeSUS v tej nedemokratični vladi.

Ti ljudje so zaradi osebnega pohlepa tudi uničili svoje stranke. Zaradi nekaj malega »penezev« so izdali vsa proklamirana načela in predvolilne obljube. Tega jim ljudje in državljani ne bomo nikoli oprostili. Tudi njihove stranke moramo na naslednjih volitvah ignorirati, saj si ne zaslužijo, da še kdajkoli pridejo v parlament. SMC in DeSUS so postali slovenski simbol izdajalcev za vse večne čase, kot nekoč Vidkun Quisling, norveški premier, ki je zaradi kolaboracije s Hitlerjem postal sinonim za izdajalca, danes poimenovanem po njem »kvizling«. Ti ljudje in stranke bodo v našem kolektivnem spominu ostali kot slovenski kvizlingi.

Nauk te zgodbe pa naj bo, da naj se državljani množično udeležijo naslednjih volitev in s svojim glasom prispevajo k ponovnemu povratku Slovenije v demokracijo. Vsaka neudeležba na volitvah pomeni praktično glas za SDS, katerih pristaši se volitev disciplinirano udeležujejo, saj je njihov vodja za njih božanstvo. 

Pisma bralcev pošljite na naslov pisma@mladina.si. Minimalni pogoj za objavo je podpis z imenom in priimkom ter naslov. Slednji ne bo javno objavljen.