DK, STA

 |  Politika

Izletniške točke pod drobnogledom

Tudi danes poostren nadzor nad spoštovanjem protikoronskih omejitev

© Borut Krajnc

Policija tudi ta konec tedna izvaja poostren nadzor nad spoštovanjem veljavnih protikoronskih odlokov. Na Gorenjskem so včeraj do 12. ure ugotovili 20 kršitev odlokov, tri vozila pa so obrnili nazaj. Kršitev je bilo tako občutno manj kot prejšnjo soboto, ko so policisti v dopoldanskem času ugotovili 60 kršitev odlokov, zavrnili pa 120 vozil.

Kot so navedli v kranjski policijski upravi, so policisti včeraj v Kranjski Gori, kjer ta vikend sicer poteka smučarsko tekmovanje za Zlato lisico, izvedli nadzor nad več kot 400 vozili in zaznali osem kršitev odlokov, v zgolj enem primeru pa so zaznali prehajanje regije.

Prehajanje med občinami je z namenom rekreacije dovoljeno znotraj iste regije. Policisti pozivajo, da se ljudje v primeru povečane zasedenosti odpravijo na drugo destinacijo. Opozarjajo tudi na nujnost nošenja zaščitne maske na prostem, kjer med osebami, ki niso ožji družinski člani, ni zadostne medsebojne razdalje.

Pisma bralcev pošljite na naslov pisma@mladina.si. Minimalni pogoj za objavo je podpis z imenom in priimkom ter naslov. Slednji ne bo javno objavljen.