|  Mladina 3  |  Pisma bralcev

Vrtiljak vladavine prava

Janko Valjavec, Preddvor

Bernard Nežmah je lani novembra v svojem pamfletu z naslovom Mnenja brez mišljenja zapisal:“Bolj adekvatno bi bilo uporabiti drugo besedo, toda živeti pod vladavino prava, kjer je voditelja opozicije sodstvo med volitvami spravilo v zapor, po volitvah pa ga je najvišja instanca oprostila, je bolj klavrno zadovoljstvo.“ V zadnji številki Mladine, v pamfletu z naslovom Vrtiljak vladavine prava pa je zapisal: „Pred dnevi je časnik Delo objavil intervju z upokojenim vrhovnim tožilcem Andrejem Ferlincem, ki je bil tožilec v zadevi Patria. Ustavni sodniki so najbolj razvpito sodbo razveljavili enoglasno, ker zanjo ni bilo dokazov.“

Janeza Janše najvišja instanca - ustavno sodišče - ni oprostila, niti nobene sodbe ni razveljavila zaradi neobstoječih dokazov, ampak je zadevo poslala v ponovno sojenje. Nežmahov malik Janez ni bil oproščen niti na eni instanci: prve tri so ga spoznale za krivega, četrta je odredila ponovno sojenje, peta instanca pa sploh ni odločala, ker je zadeva Patria prej zastarala.

Doktor Nežmah, boste po goebblovsko ponavljali in ponavljali laž v upanju, da bo postala resnica? 

Pisma bralcev pošljite na naslov pisma@mladina.si. Minimalni pogoj za objavo je podpis z imenom in priimkom ter naslov. Slednji ne bo javno objavljen.