Brez spoštovanja

V Mladini je 5. 2. 2021 izpod peresa Pie Nikolič izšel zelo tendenciozen in zlonameren članek, v katerem novinarka zmotno opisuje stanje na območju nekdanje Tovarne Rog in domnevno nespoštljivo ravnanje MOL z umetninami. Poudarjamo, da se pri čiščenju prostorov nekdanje Tovarne Rog z umetninami in osebno lastnino nekdanjih uporabnikov postopa strokovno in korektno.

Velikemu številu umetnikov smo omogočili, da sami odnesejo svoja dela, med prvimi denimo tudi Andreju Škufci, ki bo razstavljal v rimskem Maxxiju. Enako velja za uporabnike skate parka, ki je v večini preseljen in skladiščen, v dogovoru s skejterji iz Roga pa bo nov skate park odprt maja 2021 v Stožicah. Nadaljuje se prevzem osebnih stvari, ki so bile iz območja Roga že pripeljane na zbirno mesto na Povšetovi 10. Doslej smo prejeli 58 vlog za prevzem stvari in opreme, nekaj od istih oseb. Svojo lastnino je doslej prevzelo 22 oseb. 

Pisma bralcev pošljite na naslov pisma@mladina.si. Minimalni pogoj za objavo je podpis z imenom in priimkom ter naslov. Slednji ne bo javno objavljen.