Politični bankrot

Odličen prispevek je prišel v pravem času, da se poslanci SMC pa tudi DeSUS končno streznijo in nehajo z napačnim glasovanjem izpodkopavati lastni stranki z izgubljanjem volivcev. Do rednih volitev se še da pridobiti vsaj del izgubljenih glasov.

Vendar ne z novimi obrazi. Novi obrazi ne delajo za prebivalstvo, za ljudi, za volivce, ampak največ za svoj žep in kariero. Kar povejte kak nov obraz, ki bi reševal problematiko ljudi. To delajo nevladne organizacije, ki jih Vizjak (SDS), minister za okolje in prostor skuša zatolči, zaradi svojih privatnih projektov, ki jih vsiljuje državi, ki pa je žal sprivatizirana. In SMC mu je in mu v tem še izdatno pomaga. S čim? Z glasovanjem za izprijene, ljudem, volivcem škodljive člene zakonov, ki ne spadajo v proti koronske zakone in niso v koalicijski pogodbi.

In izgublja volivce. In predsednik SMC jih še pohvali za to.

Zato se ne strinjam z navedbo v prispevku, da bi bila politična naivnost in neizkušenost stranke SMC kriva za njene ’’muke’’. Navsezadnje imajo poln mandat izkušenj. Gre za namerno usmerjenost proti ljudem, proti volivcem, za uničevanje bivalnih razmer in okolja prebivalstva, za delo poslancev v mehurčku, namesto na terenu. Kar pa je bilo prisotno tudi že za časa Cerarja. Rezultat poznamo, iz 36 poslancev na 10.

Osnovno pravilo vsake stranke od osamosvojitve naprej je, da takoj po izvolitvi v neko koalicijo začne delati na pridobivanju volivcev za naslednje volitve. Če nekdo tega ne upošteva, je nesposoben in za stranko škodljiv. SDS dela drugače. Zakaj ima sicer kar 26 poslancev? Ste v SMC kdaj ta pojav analizirali? Da bi se kaj naučili. Ko smo nedavno zaprosili poslanko SDS za intervencijo v lokalnem problemu, se je takoj odzvala. Evo, gospe in gospodje poslanci iz SMC v mehurčku. Pa kaj delajo občinski svetniki SMC? Zadeve sploh niso tako težke, samo na teren se je treba spustiti in tam pustiti dober pečat stranke SMC. To je vsa učenost. Ne špekulirajte z obrazi na TV in političnimi puhlicami.

Poslanci SMC imajo neverjetno moč. So jeziček na tehtnici pri vsakem glasovanju. Pa so nebogljeni kot ovčke. In uničujejo stranko, odganjajo volivce. Zdaj bodo najbrž skupaj z Vizjakom naskočili z gradnjami še vodovarstvena območja, s potrditvijo sprememb zakona o vodah (ZV-1G), celo po skrajšanem postopku o tako pomembnem področju za nas in zanamce. V počastitev 22.marca, svetovnega dneva voda (OZN, 1993)! In še je tega … A morda to ni vsa zgodba o neuspehu. Janša ve, da ni zastonj kosila. Kaj je ponudil poslancem SMC malo pred zaključkom mandata, kar počno mnoge stranke na oblasti, je lahko le predmet ugibanja.

Škoda, zagovarjal sem pridružitev SMC v to koalicijo, kot korekcijo agresivnosti Janše, v postopkih glasovanja, ker je bila to državotvorna gesta, ob nesposobnosti strank današnje opozicije, kjer je nekaj politikov, kot je Bratuškova, ki bi zaradi razprodaje milijardnega premoženja Slovenije morala izginiti iz odra. Žal nimamo organa, ki bi take rabote preganjal. SMC bi lahko sprožil ustrezne postopke, ima pravosodno ministrstvo. In še veliko dobrih del (spisek jim lahko dostavim, če imajo resen namen, aktiven sem v civilni družbi) bi SMC poslanci in ministri lahko naredili in uspeli na naslednjih volitvah … tako pa bog, pomagaj! 

Pisma bralcev pošljite na naslov pisma@mladina.si. Minimalni pogoj za objavo je podpis z imenom in priimkom ter naslov. Slednji ne bo javno objavljen.