STA

 |  Svet

Nogometaši zaradi rasističnih žaljivk zapustili igrišče

"Ne pristajamo na nobeno obliko rasizma," so zapisali v nogometnem klubu Valencia

Dvoboj španskega nogometnega prvenstva med Cadizom in Valencio je bil prekinjen približno dvajset minut, saj so gostujoči igralci Valencie zapustili zelenico, ker naj bi eden od domačih igralcev na rasni osnovi zmerjal njihovega nogometaša.

Branilec Valencie Mouctar Diakhaby je sredi prvega polčasa sodniku tekme prijavil rasistično opazko, ki jo je prejel s strani Juana Cale. Po nekajminutni debati na igrišču so nogometaši Valencie odšli v slačilnico in se iz nje vrnili šele po približno dvajsetih minutah, potem ko jih je Diakhaby prosil, naj gredo zastopati barve kluba, poročajo španski mediji.

Valencia je prek družbenih omrežij sporočila: "Ekipa se je po sestanku odločila, da bo nadaljevala tekmo in zastopala čast kluba. Ne pristajamo na nobeno obliko rasizma."

Srečanje se je nadaljevalo brez Diakhabyja, ki je ostal na tribuni, v nadaljevanju tekme pa je domači strateg v slačilnici pustil tudi Juana Calo, sicer strelca prvega zadetka za Cadiz, ki je tekmo dobil z 2:1 z zadetkom Marcosa Maura v 88. minuti.

9V4kOranLPc

Pisma bralcev pošljite na naslov pisma@mladina.si. Minimalni pogoj za objavo je podpis z imenom in priimkom ter naslov. Slednji ne bo javno objavljen.