Živeti v nevarni državi

V 16. številki Mladine z dne 23.04.21 sem bral članek vašega (in našega) sodelavca Janka Lorencija (ki ga zelo cenim po odličnih prispevkih v Mladini) z naslovom Živeti v nevarni državi. Odlično! Dovolite mi v zvezi s tem člankom še nekaj mojih misli. Jaz že ves čas trdim (in to sem vam pisal že pred novim letom), da se Slovenija z janšistično vladavino vedno bolj pogreza v močvirje fašizma. In če sem takrat pisal, da smo že do kolen v tem močvirju, si upam danes trditi, da nam voda že teče v grlo. In to umazana, smrdeča in po gnitju zaudarjajoča voda!! Kar poglejmo, kaj vse počne ta oblastnik!! Kako je to mogoče? Mislim, da lahko čakamo res še na zadnji čudež – na volitve. O tem malo kasneje.

Epidemija covida gre namreč temu avtokratu še dodatno na roko, da jo izkorišča za represijo, policija je že tako spolitizirana (beri shojsirana), janšistična ’armada’ je udarila po nas ubogih Slovencih in nas šikanira in j..e kot prave kriminalce. On hoče, da se covid še širi naprej, ker se v teh izrednih razmerah počuti kot postrv v zgornjem toku Soče. Prepričan sem, da so vsi ti tipi sevov covida izmišljotina z njegovega zelnika (saj stroke tako ne pusti do besede). Najprej južnoafriški, potem brazilski, pa angleški, čakam še na grenlandskega in tahitijskega. G. Lorenci lepo pove, da to dela ob asistenci svojih hlapcev (da jih ponovno ne naštevam – saj vemo, kdo so). Novi politični (politikantski) besednjak ne pozna več besed sodelovanje, empatija, opravičevanje, priznavanje svojih napak itd.itd., ampak samo še izraze kot so obračunavanje, sovraštvo, napadi, izigravanje (kdo bo koga) itd. In to naj bi bila demokratična Slovenija po tridesetih letih ?? Te države ni več, kot je lepo zapisal g. Franček Drenovec v sobotni prilogi Dela. In kaj bomo sedaj? Ali bomo še naprej mirno prenašali te svinjarije (Jelinčičev besednjak)? Samo nove volitve nam lahko prinesejo čudežne spremembe.

Zdaj bi pa apeliral na opozicijo s svojimi šefi (po abecedi): Alenko, Luko, Marjana in Tanjo, da je že več kot skrajni čas za konec medsebojnih razprtij in da že enkrat spregledajo, koga imajo za nasprotnika. Da se že enkrat povežejo skupaj v neko novo stranko s programom, ki bo potegnil volivce za seboj in s karizmatično osebo, ki bo te volivce združila. Kdo bi to bil? Na isti način apeliram na vso prosvetno bazo, da mladim predoči, kaj čaka Slovenijo, če ne bodo šli volit. Vemo, da je največja abstinenca volitev ravno pri mladih. Če tega ne bo, jih bo Janša zopet ’nategnil’ kot elastiko, saj veste, česa vse je sposoben ta socio in psihopat.

Vse najboljše za slovensko demokracijo in slovenski narod, ki misli s svojo glavo. 

Pisma bralcev pošljite na naslov pisma@mladina.si. Minimalni pogoj za objavo je podpis z imenom in priimkom ter naslov. Slednji ne bo javno objavljen.