LV, STA

 |  Politika

Ministrico čaka interpelacija

Ministrice že leto in pol praktično ni, je dejala Tanja Fajon

Simona Kustec

Simona Kustec
© Borut Krajnc

Predsednica Socialnih demokratov Tanja Fajon je po sestanku voditeljev štirih opozicijskih strank napovedala vložitev interpelacije ministrice za izobraževanje Simone Kustec. Vložili bi jo lahko v tednu dni, glavni očitek pa se nanaša na dejstvo, da 14 dni pred začetkom novega šolskega leta še vedno ni jasno, kako bo potekal pouk.

"Ministrice že leto in pol kot da ne bi bilo," je dejala Tanja Fajon v izjavi novinarjem po sestanku prvakov strank SD, Levica, LMŠ in SAB.

To sicer ni edina interpelacija, o kateri razmišljajo v četverčku strank. Doletela bi lahko tudi ministra za okolje Andreja Vizjaka, interpelacijo proti njemu naj bi po vedenju Fajonove spisali v LMŠ, v poslanski skupini SD pa naj bi se o tem odločali prihodnji teden.

Simona Kustec je letos sicer eno interpelacijo že prestala. Sredi marca je na glasovanju v DZ ministrico podprlo 41 poslancev iz vrst njene SMC, koalicijskih SDS in NSi, poslanca manjšin in en iz DeSUS. Za interpelacijo oziroma njen odhod pa se je zavzelo 38 poslancev iz vrst predlagateljic LMŠ, SD, Levice in SAB. Da bi s predlogom uspeli, bi morali zbrati 46 glasov.

Pisma bralcev pošljite na naslov pisma@mladina.si. Minimalni pogoj za objavo je podpis z imenom in priimkom ter naslov. Slednji ne bo javno objavljen.