DK, STA

 |  Družba

Brezplačni notarski nasveti

V ponedeljek, 25. oktobra, obeležujemo evropski dan pravosodja

Slovenski notarji se bodo tudi letos vključili v aktivnosti ob Evropskem dnevu pravosodja, ki ga obeležujejo 25. oktobra, in bodo v ponedeljek brezplačno informirali uporabnike notarskih storitev na oddaljeni način po video povezavi. Tema svetovanja med 9. in 12. uro bo urejanje premoženjskopravnih razmerij zakonskih in drugih parov.

Kot so sporočili iz Notarske zbornice Slovenije, bo svetovanje potekalo preko digitalne platforme MiTeam. Vsi, ki bodo želeli posvet z notarjem, se bodo lahko prijavili na video razgovor z notarjem na povezavi https://notzs.miteam.si/asset/Dqp9K84C3pBbYRMcS.

Ob prijavi bodo vpisali svoj elektronski naslov, nato pa bodo prejeli vabilo za vstop v sprejemno pisarno ter se v video razgovoru s predstavnikom sprejemne pisarne dogovorili za prost termin.

Notarji s svojim delom na področju civilnega prava pomembno prispevajo k zagotavljanju pravne varnosti. V notarskih pisarnah vsakodnevno nudijo uporabnikom informacije in nasvete v zvezi s sestavo pogodb.

Pisma bralcev pošljite na naslov pisma@mladina.si. Minimalni pogoj za objavo je podpis z imenom in priimkom ter naslov. Slednji ne bo javno objavljen.