V mrtvem teku

Zahvaljujem se Primožu Debenjaku za izpostavljanje nekaj dodatnih argumentov, ki bi nedvomno zahtevali jasnejše odgovore stroke. Problem pa je, da, tako, kot je pandemija kompleksen in večplasten problem (ne le medicinski in virološki), tudi delovanje stroke je večkrat kontaminirano z drugimi interesi in pričakovanji; političnimi in ekonomskimi. Sedaj pa direktor NIJZ dr. Krek na glas razmišlja o obveznem testiranju tudi cepljenih oseb, kar pomeni priznanje nečesa, kar je uradna stroka še nedavno močno podcenjevala; da je učinkovitost cepiv relativna in da se tudi cepljeni lahko okužijo ter prenašajo virus naprej. Čemu torej PCT kot je trenutno koncipiran? Še mesec nazaj je bilo pisati o tem in citirati ameriški CDC ter FDA, ki sta že zdavnaj ugotavljala širjenje covida med cepljenimi, domala bogoskrunsko. Verjetno se je v hermetično zaprti trdnjavi, ki komunicira s širšo javnostjo in jo dnevno “ozavešča” o pandemiji po etabliranih merilih, odprla špranja, po kateri se informacije pretakajo, ki je ni mogoče več zapreti.

Verjetno bo prišlo v prihodnosti do vse večjega spoznanja resnične razsežnosti in narave tako pandemije, kot strategij za njeno zajezitev. Zgovorno je dogajanje v Italiji, kjer je politična kasta že začela z napadi zoper najbolj priljubljeno in prodorno TV oddajo raziskovalnega novinarstva Report RAI3. Le-ta je nedavno dokumentirano obelodanila protislovja, napake in tudi finančne interese, ki stojijo za določenimi cepilnimi strategijami. Resnica večkrat boli, oblast pa ostaja s staro skušnjavo, da kaznuje prenašalce slabih novic, namesto, da se sooči s stvarnostjo. 

Pisma bralcev pošljite na naslov pisma@mladina.si. Minimalni pogoj za objavo je podpis z imenom in priimkom ter naslov. Slednji ne bo javno objavljen.