Beti Trtorebro

 |  Politika

Najšibkejši in najmočnejši člen

Na svetovnem podnebnem vrhu v Glasgowu sta se srečala tudi najpomembnejša svetovna igralca. Voditelj starega sveta Joe Biden in vodja novega, prihajajočega sveta Janez Janša.

Biden je priznal Janši premoč: »You are simply the best.«

Biden je priznal Janši premoč: »You are simply the best.«
© Mladinamit

Spomnimo se, Janša je Joeja Bidna označil za najšibkejšega ameriškega predsednika v zgodovini in bil za to neupravičeno kritiziran, Joe Biden pa je sedaj moral priznati primat Janezu Janši v uspešnosti boja proti covidu. Slovenija je prva na svetu po številu okuženih na milijon prebivalcev, premier Janša pa je še vedno popolnoma mirno v sedlu. Joe o čem takem ne more niti sanjati.

Kot bi rekel Bertold Brecht: »Bolje slabo novo kot dobro staro.« Stari svet se je iztrošil, prihaja nova doba. Slabiči se umikajo močnim. Amerika ni več sen, ampak môra, ni več rešitev, ampak problem. Zanemarila je tradicijo in se odprla multikulturnosti. Utopitev je bila neizbežna. Reši nas lahko samo zaupanje v svoje korenine, v naš beli rod, ki je na teh prostorih preživel od Norika do samostojne Slovenije.

**Iz rubrike MLADINAMIT**

Pisma bralcev pošljite na naslov pisma@mladina.si. Minimalni pogoj za objavo je podpis z imenom in priimkom ter naslov. Slednji ne bo javno objavljen.