DK, STA

23. 11. 2021  |  Svet

Necepljeni nogometaši med karanteno ne bodo prejemali plačila

Vodstvo nemškega nogometnega prvoligaša Herthe iz Berlina je sporočilo, da igralci, ki ne bodo cepljeni, a bodo pristali v karanteni, ne bodo prejeli plačila

© pxfuel.com

Vodstvo nemškega nogometnega prvoligaša Herthe iz Berlina je sporočilo, da igralci, ki ne bodo cepljeni proti novemu koronavirusu, a bodo pristali v karanteni, ne bodo prejeli plačila. Mediji poročajo, da so se za takšen pristop, ko necepljeni ostanejo brez plačila, odločili tudi pri bavarskemu velikanu Bayernu.

"Odločili smo se, da od 2. novembra naprej dva necepljena od naših igralcev ne bosta prejela plačila za čas karantene," je dejal športni direktor Herthe Fredi Bobić za časnika B.Z. in Bild.

Hertho je to sezono že nekajkrat "udaril" koronavirus, vendar nemška tiskovna agencija dpa zdaj navaja, da so nogometaši zdaj skoraj vsi polno cepljeni.

Že v začetku oktobra je Hertha sporočila, da bodo morali vsi necepljeni nogometaši kluba stroške za teste PCR pokriti iz lastnega žepa.

Pisma bralcev pošljite na naslov pisma@mladina.si. Minimalni pogoj za objavo je podpis z imenom in priimkom ter naslov. Slednji ne bo javno objavljen.