STA

 |  Politika

Golob napovedal vstop v politiko

Nekdanji predsednik uprave družbe Gen-I Robert Golob je dejal, da je njegova odločitev o politični aktivaciji dokončna

Robert Golob

Robert Golob
© Borut Krajnc

Nekdanji predsednik uprave družbe Gen-I Robert Golob je po poročanju časnika Delo dejal, da je njegova odločitev o politični aktivaciji dokončna, ne glede na to, kako bo odločilo sodišče glede vodenja Gen-I. Aktiviral se bo prek gibanja, prek katerega bi rad povezal različne akterje s ciljem spremeniti politično kulturo v Sloveniji.

Obdobje, ko si je lahko privoščil politično pasivnost, je po njegovi oceni namreč končano. Aktiviral se bo prek gibanja, prek katerega bi rad povezal različne akterje in zagotovil, da bo imela civilna družba bistveno večjo vlogo pri nagovarjanju ljudi za volitve, predvsem pa pri spreminjanju politične kulture v državi, poroča Delo.

"Nisem v kontaktu z nobeno stranko, ne na levi in ne na desni, saj je obstoječa strankokracija eden glavnih problemov Slovenije. Upam, da se bodo civilna gibanja povezala prek skupne platforme, tako je mogoče ustvariti široko gibanje, ki bo imelo za cilj spremembe politične kulture v Sloveniji. Da bomo lahko živeli v normalni državi, ki bo imela normalno politiko," je dejal Golob.

"Nisem v kontaktu z nobeno stranko, ne na levi in ne na desni, saj je obstoječa strankokracija eden glavnih problemov Slovenije. Upam, da se bodo civilna gibanja povezala prek skupne platforme, tako je mogoče ustvariti široko gibanje, ki bo imelo za cilj spremembe politične kulture v Sloveniji. Da bomo lahko živeli v normalni državi, ki bo imela normalno politiko."

Robert Golob

Pri doseganju končnega cilja ne izključuje ničesar. Tudi kandidature na prihodnjih parlamentarnih volitvah ne. "Glavni namen gibanja je sprememba politične kulture, če se bo treba opredeljevati glede političnega sodelovanja po volitvah, pa naj povem, da je sodelovanje mogoče z vsemi, s katerimi delimo enake vrednote," je napovedal.

Glede pogovora s predsednikom DZ Igorjem Zorčičem, ki po navedbah Dela napoveduje ustanovitev svoje stranke, pa je Golob pojasnil, da se je z njim srečal na Zorčičevo povabilo. "Bil sem v državnem zboru in vabila pač nisem mogel zavrniti," je dejal. Marsikdo ga vidi na mestu mandatarja nove vlade, a si sam tega menda ne želi, še navaja Delo.

"Glavni namen gibanja je sprememba politične kulture, če se bo treba opredeljevati glede političnega sodelovanja po volitvah, pa naj povem, da je sodelovanje mogoče z vsemi, s katerimi delimo enake vrednote."

Robert Golob

Golob je novembra ostal brez soglasja za nov mandat na čelu družbe Gen-I. Mandat na mestu predsednika uprave družbe se mu je iztekel 17. novembra, od takrat družbo do imenovanja nove uprave s strani sodišča vodijo pooblaščenci, Golob pa ostaja zaposlen v Gen-I.

PREBERITE TUDI:

Pisma bralcev pošljite na naslov pisma@mladina.si. Minimalni pogoj za objavo je podpis z imenom in priimkom ter naslov. Slednji ne bo javno objavljen.