STA

 |  Svet

Bo Musk res plačal več davkov kot katerikoli Američan v zgodovini?

Izvršni direktor Tesle Elon Musk je v odgovoru na poziv ameriške senatorke Elizabeth Warren zapisal, da bo letos plačal več kot 11 milijard dolarjev davka

Elon Musk

Elon Musk
© James Duncan Davidson / Creative Commons

Izvršni direktor Tesle Elon Musk je v odgovoru na poziv ameriške senatorke Elizabeth Warren zapisal, da bo letos plačal več kot 11 milijard dolarjev davka. "Če boste odprli oči za dve sekundi, boste dojeli, da bom plačal več davkov kot katerikoli Američan v zgodovini," je zapisal na Twitterju.

Potem ko je revija Time Muska razglasila za osebnost leta 2021, je Warren na Twitterju izpostavila, da bi se moral Musk prenehati "šlepati na račun vseh drugih in plačati davke".

Muskov tvit

Muskov tvit
© Twitter

Musk je odvrnil, da bo letos plačal več davkov kot katerikoli Američan v zgodovini. Prvi mož Tesle velja za najbogatejšega Zemljana, njegovo podjetje pa je vredno okoli 1000 milijard dolarjev. Musk je sicer v zadnjih nekaj tednih prodal za okoli 14 milijard dolarjev delnic ameriškega proizvajalca električnih avtomobilov.

gQyo8paD4uE

-OzGl_1GWxk

d2D8wP4LZ8s

Pisma bralcev pošljite na naslov pisma@mladina.si. Minimalni pogoj za objavo je podpis z imenom in priimkom ter naslov. Slednji ne bo javno objavljen.