Monika Weiss

 |  Mladina 2  |  Družba

Piar namesto javne razprave

Zaganja se milijonska kampanja za promocijo JEK2

Jernej Vrtovec

Jernej Vrtovec
© Borut Krajnc

Državno podjetje Gen energija je konec lanskega decembra podpisalo 1,66 milijona evrov (z DDV) vredno pogodbo s komunikacijskim podjetjem Consensus, glavnina te pogodbe pa je dvoletna komunikacijska podpora projektu drugega bloka Jedrske elektrarne Krško (JEK2). Podjetje Consensus bo milijonski promocijski posel izpeljalo s tremi podizvajalci, z vseprisotno komunikacijsko družbo Pristop, družbo za komuniciranje Gaz iz Krškega in britanskim podjetjem Fluent in energy. To je specializirano za promocijo jedrske energije, na spletni strani se predstavlja s stavkom: »Podpiramo stranke, ki želijo humanizirati jedrsko energijo in izboljšati njeno javno podobo.« Podjetje Gen energija je že več let »najemnik« podjetja Consensus (njegova obvladujoča družbenica je Darinka Pek Drapal, ključni komunikator pa Andrej Drapal), od novembra 2014 mu je za storitve nakazala več kot 687 tisoč evrov, razkriva baza Erar.

 

Zakup člankov

Celoten članek je na voljo le naročnikom. Če želite zakupiti članek, je cena 4,2 EUR. S tem nakupom si zagotovite tudi enotedenski dostop do vseh ostalih zaklenjenih vsebin. Kako do tedenskega zakupa?

Pošljite SMS s vsebino MLADINA2 na številko 7890 in prejeto kodo prepišite v okvirček ter pritisnite na gumb pošlji

Nakup prek telefona je mogoč pri operaterjih Telekomu Slovenije in A1.

Članke lahko zakupite tudi s plačilnimi karticami ali prek storitve PayPal

Tedenski zakup ogleda člankov
Za ta nakup se je potrebno .

4,2 €

Za daljše časovne zakupe se splača postati naročnik Mladine.

Mesečna naročnina, ki jo je mogoče kadarkoli prekiniti, znaša že od 15,8 EUR dalje:

Pisma bralcev pošljite na naslov pisma@mladina.si. Minimalni pogoj za objavo je podpis z imenom in priimkom ter naslov. Slednji ne bo javno objavljen.