Po volitvah

Z razmišljanjem v nadaljevanju nikakor ne želim jemati zanosa ob volilni udeležbi, kakršna je bila in ob odločitvi volilcev, kot se je zgodilo. Konec koncev smo volilci popolnoma jasno in nedvoumno izrazili to, kar želimo, kar potrebujemo. Spoštovanje, red, pravičnost.

Je pa meni, ki sem optimist po naravi, predvsem pa sem realist, 70 odstotna udeležba na volitvah, po resnično brutalni torturi politične garniture, ki je vladala zadnji dve leti in po izjemnem odzivu civilnodružbenih organizacij, katere so resnično veliko energije vložile v aktivacijo volilcev, vseeno malo. To pomeni, da skoraj 1/3 celotnega volilnega telesa ni zaznala potrebe, da se aktivira. Pomeni tudi, da je skoraj 1/3 volilcev, ki so volili, v dogajanju zadnjih dveh let prepoznalo metode, katerih si želijo še naprej!?

Po vsem, kar je ta vlada s svojimi oprodami storila v preteklih dveh letih slabega za narod in narodu, nenazadnje smo doživljali podobno v preteklosti že dvakrat, sem pričakoval, resnično pričakoval plebiscitarni obisk volitev in nedvoumno ljudsko izpisnico Janši, kot politiku iz politike. Idealiziram? Pravim, da sem realist. Prvo je posledica močne želje, drugo je dejstvo. In kot tak, kot državljan, kot Slovenec sem sebi zavezan, da bodočemu mandatarju izrazim lastno upanje, željo in zahtevo, da s svojimi dejanji v prihodnosti povzroči narodnostno poenotenje. Z delovanjem v smislu pravičnost za vse, spoštovanje vsem, blaginja za vse, bo nedvomno te lastnosti prenesel tudi na družbo. In te lastnosti so osnova za poenotenje. To pa si narod končno zasluži.

Želel bi izraziti še sledeče lastno mnenje.

Volilci, ki so volili, so nedvoumno dr. Goloba izbrali za tistega, v katerega polagajo upanje in vero, da bo tlakoval pot v boljšo prihodnost. Meni osebno pa so zmagovalke teh volitev vsa nastala civilnodružbena gibanja in organizacije, v prvi vrsti petkovi protestniki, kateri so zmogli aktivirati potrebno zainteresirano in strokovno družbeno javnost, da se mirno, a odločno zoperstavijo vladni torturi in so kot taki tisti pravi temelj upanja narodu za prihodnost, če politika zopet odpove.

Hvala vsem.

Na koncu samo še to. Državljani Slovenije si zaslužimo, da se naslednje volitve izvedejo na način, ki bo dal ljudem možnost izbire tistega, za katerega ljudstvo želi, da ga zastopa. Veliko je že postorjenega in pripravljenega v pravo smer, samo še politika mora postoriti svoje. To bo volilcem in državljanom prvi pravi pokazatelj, ali bo prihodnja politična garnitura, ki bo zavladala, resnično delovala v smislu svojih obljub zadnjega meseca. Z ljudmi, za ljudi! 

Pisma bralcev pošljite na naslov pisma@mladina.si. Minimalni pogoj za objavo je podpis z imenom in priimkom ter naslov. Slednji ne bo javno objavljen.