LV, STA

 |  Politika

Petra Grah Lazar zapušča NPU

Vodenje namesto nje prevzema Boštjan Mlačnik

Petra Grah Lazar med primopredajo poslov na NPU leta 2020

Petra Grah Lazar med primopredajo poslov na NPU leta 2020
© policija.si

Vodenje Nacionalnega preiskovalnega urada namesto Petre Grah Lazar prevzema dosedanji vodja preiskav Boštjan Mlačnik, so danes sporočili iz policije. Do kadrovske spremembe prihaja tudi v službi generalnega direktorja policije na generalni policijski upravi, kjer je dosedanjega vodjo Igorja Lambergerja nasledil Uroš Lepoša iz vodstva policije.

Kot so na policiji zapisali v sporočilu za javnost, sta bila dosedanji vodja službe generalnega direktorja policije Igor Lamberger in dosedanja direktorica Nacionalnega preiskovalnega urada (NPU) Petra Grah Lazar premeščena v vodstvo Generalne policijske uprave na mesti policijskih svetnikov. Med drugim bosta opravljala naloge s področja reševanja zaostankov pri preiskovanju kaznivih dejanj, predvsem s področja gospodarske kriminalitete na policijskih upravah, in glede na ugotovitve pripravljala strategije za njihovo odpravo, so sporočili s policije.

Vršilec dolžnosti generalnega direktorja policije Boštjan Lindav se je v torek odločil tudi za spremembe v samem vrhu policije in v njeno vodstvo premestil dosedanjega namestnika generalnega direktorja policije Stanislava Vrečarja, ki bo poleg ostalih nalog zadolžen za iskanje rešitev pri odpravljanju administrativnih ovir in iskanje organizacijskih rešitev za učinkovitejše delo v posameznih enotah.

"V. d. generalnega direktorja policije tako sestavlja ekipo najožjih sodelavcev, ki jim zaupa in s katerimi bo lahko skupaj uresničeval najpomembnejše cilje policije pri zagotavljanju visoke stopnje varnosti," še sporočajo iz policije.

Pisma bralcev pošljite na naslov pisma@mladina.si. Minimalni pogoj za objavo je podpis z imenom in priimkom ter naslov. Slednji ne bo javno objavljen.