Stiske družinskih zdravnikov

Če bi jasno razmejili javni in zasebni sektor, bi bil zdravstveni sistem pravičnejši

Da se končno rešimo papirnih kartonov!

Da se končno rešimo papirnih kartonov!
© Uroš Abram

Steber učinkovitega in dostopnega zdravstvenega sistema je dobro delujoče osnovno, primarno zdravstvo. Če je dovolj trdno, lahko uspešno zmanjša pritisk pacientov na urgentne centre in bolnišnice, igra pomembno vlogo pri preprečevanju bolezni (preventiva) in krepi paciente. Pri tem velja poudariti, da ima osnovna zdravstvena oskrba pacientov, ki je timsko organizirana z vključitvijo različnih zdravstvenih strokovnjakov, dokazano večjo odpornost, se bolje odziva na krizne razmere in ima boljše izide zdravljenja kot tista, ki je organizirana na podlagi samostojnih zdravniških praks. Tu se skrivata vrednost in potencial javnih zdravstvenih domov v Sloveniji, ki nam jih tujina še vedno zavida.

 

Zakup člankov

Celoten članek je na voljo le naročnikom. Če želite zakupiti članek, je cena 4,2 EUR. S tem nakupom si zagotovite tudi enotedenski dostop do vseh ostalih zaklenjenih vsebin. Kako do tedenskega zakupa?

Pošljite SMS s vsebino MLADINA2 na številko 7890 in prejeto kodo prepišite v okvirček ter pritisnite na gumb pošlji

Nakup prek telefona je mogoč pri operaterjih Telekomu Slovenije in A1.

Članke lahko zakupite tudi s plačilnimi karticami ali prek storitve PayPal

Tedenski zakup ogleda člankov
Za ta nakup se je potrebno .

4,2 €

Za daljše časovne zakupe se splača postati naročnik Mladine.

Mesečna naročnina, ki jo je mogoče kadarkoli prekiniti, znaša že od 15,8 EUR dalje:

Pisma bralcev pošljite na naslov pisma@mladina.si. Minimalni pogoj za objavo je podpis z imenom in priimkom ter naslov. Slednji ne bo javno objavljen.

Pisma bralcev

  • Dr. Marjan Toš, Lenart v Slovenskih goricah

    Stiske družinskih zdravnikov

    Vedno kritično zgovorni zdravnik Erik Brecelj je pred nedavnim dejal, da srečuje bolnike, ki bi jim pred pol leta še lahko pozdravili raka na želodcu, ob pozni diagnozi pa so obsojeni na smrt: „Vabim Levico, da pride v mojo ambulanto gledat vsakodnevne katastrofe, s katerimi se srečujemo zdravniki, potem pa naj se igrajo z zdravjem bolnikov in čakalnimi vrstami in populizmom. Več