Monika Weiss

 |  Mladina 43  |  Politika

Zrak na referendum

Svarila zaradi slabe kakovosti zraka v Ljubljani

Merilna postaja

Merilna postaja
© arhiv Mestne občine Ljubljana

Podatki Evropske agencije za okolje kažejo, da je Ljubljana po onesnaženosti zraka med tistimi evropskimi mesti, kjer je zrak zelo onesnažen. Med 344 mesti, ki so bila razvrščena glede na povprečno onesnaženost zraka z zdravju škodljivimi prašnimi mikrodelci PM2,5 v zadnjih dveh koledarskih letih, je zasedla 279. mesto. Višjo povprečno vrednost od ljubljanske, ki je bila 15,7 mikrograma na kubični meter, sta imela med prestolnicami le Zagreb in Varšava. Ljubljanska vrednost je več kot trikratnik priporočene mejne letne vrednosti za delce PM2, ki jo postavlja Svetovna zdravstvena organizacija (pet mikrogramov na kubični meter) in ki kot ključno merilo upošteva varovanje zdravja. Opozorila o (pre)visokih vrednostih PM2 v Ljubljani se spet pojavljajo.

 

Zakup člankov

Celoten članek je na voljo le naročnikom. Če želite zakupiti članek, je cena 4,2 EUR. S tem nakupom si zagotovite tudi enotedenski dostop do vseh ostalih zaklenjenih vsebin. Kako do tedenskega zakupa?

Pošljite SMS s vsebino MLADINA2 na številko 7890 in prejeto kodo prepišite v okvirček ter pritisnite na gumb pošlji

Nakup prek telefona je mogoč pri operaterjih Telekomu Slovenije in A1.

Članke lahko zakupite tudi s plačilnimi karticami ali prek storitve PayPal

Tedenski zakup ogleda člankov
Za ta nakup se je potrebno .

4,2 €

Za daljše časovne zakupe se splača postati naročnik Mladine.

Mesečna naročnina, ki jo je mogoče kadarkoli prekiniti, znaša že od 15,8 EUR dalje:

Pisma bralcev pošljite na naslov pisma@mladina.si. Minimalni pogoj za objavo je podpis z imenom in priimkom ter naslov. Slednji ne bo javno objavljen.