STA

 |  Politika

Zveza borcev za predsednico / »Zgledovala se bo po svetlih plateh naše zgodovine«

V Zvezi združenj borcev za vrednote NOB Slovenije so pred predsedniškimi volitvami podprli Natašo Pirc Musar. V njej vidijo "zaupanja vredno kandidatko, ki se bo kot predsednica republike postavila v bran vladavine prava, človekovih pravic in demokracije".

Nataši Pirc Musar javnomnenjske ankete zaenkrat napovedujejo zmago na predsedniških volitvah

Nataši Pirc Musar javnomnenjske ankete zaenkrat napovedujejo zmago na predsedniških volitvah
© Uroš Abram

V ZZB NOB Slovenije so pred drugim krogom predsedniških volitev podprli Natašo Pirc Musar. V njej vidijo "zaupanja vredno kandidatko, ki se bo kot predsednica republike postavila v bran vladavine prava, človekovih pravic in demokracije, ki se bo zgledovala po svetlih plateh naše zgodovine ter se zavzemala za blagostanje posameznikov in skupnosti".

V Zvezi združenj borcev za vrednote NOB Slovenije so v izjavi pred nedeljskim drugim krogom predsedniških volitev, v katerem se bo Pirc Musarjeva pomerila z Anžetom Logarjem, zapisali, da bi morali, tudi če o kandidatih ne bi vedeli nič, glasovati za kandidatko oziroma prvo predsednico republike.

"To je mnogo dragocenejši intelektualni kapital, kot ga lahko da zgolj politična kariera v eni sami stranki in njenih izvršnih vlogah."

ZZB NOB

Ker pa imajo, kot so navedli, o kandidatih veliko informacij, so prepričani, da je Pirc Musarjeva odlična kandidatka. Ob tem so izpostavili, da se je kot informacijska pooblaščenka postavljala v bran varovanju zasebnosti posameznikov in javnega interesa, kot pravnica in odvetnica pa izhaja iz načela doslednega spoštovanja pravne države in človekovih pravic. Omenili so njene izkušnje s področja medijev, delo v Rdečem križu Slovenije in združenju Ona ve ter mednarodne izkušnje, ki da ji dajejo veliko intelektualno širino in modrost.

"To je mnogo dragocenejši intelektualni kapital, kot ga lahko da zgolj politična kariera v eni sami stranki in njenih izvršnih vlogah," so navedli. Menijo tudi, da mora imeti predsednica republike primerno distanco do političnih strank in mora kritično motriti delovanje izvršne oblasti.

Pisma bralcev pošljite na naslov pisma@mladina.si. Minimalni pogoj za objavo je podpis z imenom in priimkom ter naslov. Slednji ne bo javno objavljen.