STA

 |  Politika

Logar odstopil z mesta predsednika ljubljanskega odbora SDS

Razlog, ki ga je navedel, je slab volilni izid

Anže Logar

Anže Logar
© Borut Krajnc

Anže Logar je po nedeljskih lokalnih volitvah odstopil kot predsednik mestnega odbora SDS v Ljubljani. Kot je pojasnil na Twitterju, odstopa, ker se tako na volitvah župana kot v mestni svet niso odrezali dobro.

"Po 12 letih se poslavljam iz ljubljanske politike. Ker je tako prav," je še zapisal Logar. Vsem članom, volivcem in simpatizerjem se je zahvalil. Ob tem pa je pozval: "Nadaljujmo, pot je jasna: Za Ljubljano. Za ljudi. #ZAprihodnost".

"Po 12 letih se poslavljam iz ljubljanske politike. Ker je tako prav."

Anže Logar

V Ljubljani je na županskih volitvah znova prepričljivo zmagal sedanji župan Zoran Janković, ki je bil z 61,84 odstotka glasovi izvoljen v prvem krogu. Kandidat SDS Igor Horvat je bil po številu glasov četrti, za kandidatko Levice Natašo Sukič in Alešem Primcem iz stranke Glas za otroke in družine. Za Horvata je glasovalo 6,26 odstotka volivk in volivcev.

V mestnem svetu bo SDS v novem mandatu zastopana s šestimi svetniki, doslej jih je imela deset in je bila na drugem mestu po številu svetnikov. Na tokratnih volitvah je več svetniških mest poleg Liste Zorana Jankovića, ki jih bo imela 18, dobilo še Gibanje Svoboda, in sicer osem.

Pisma bralcev pošljite na naslov pisma@mladina.si. Minimalni pogoj za objavo je podpis z imenom in priimkom ter naslov. Slednji ne bo javno objavljen.