Monika Weiss

 |  Mladina 19  |  Politika

Plačila članom strateških svetov

Ni mega zaslužkov, a to ne velja za Simiča

Ivan Simič

Ivan Simič
© Borut Krajnc

Informacije, da je članstvo v vladnih strateških svetih donosen posel – v javnosti krožijo celo trditve o zneskih nekaj tisoč evrov – držijo. Plačila za delo v strateških svetih, katerih člane imenuje predsednik vlade, so določena s sklepom, ki ga je vlada sprejela že 1. februarja 2007, v času premiera Janeza Janše. Po tem sklepu pripadajo članom in članicam svetov sejnine v višini 86 evrov neto ter predsedujočemu in namestniku v višini 143 evrov na sejo, v nekaterih primerih je predvideno povračilo potnih stroškov. To pripada le članom sveta, ki imajo stalno prebivališče zunaj kraja seje strateškega sveta, in le, če stroški presegajo znesek sejnine. Sklep predvideva tudi plačilo avtorskega honorarja v višini 150 evrov neto za člane in članice strateškega sveta, ki v dogovoru s predsednikom ali predsednico sveta za posamezno vsebinsko vprašanje pripravijo pisna strokovna mnenja oziroma poročila.

 

Zakup člankov

Celoten članek je na voljo le naročnikom. Če želite zakupiti članek, je cena 4,2 EUR. S tem nakupom si zagotovite tudi enotedenski dostop do vseh ostalih zaklenjenih vsebin. Kako do tedenskega zakupa?

Pošljite SMS s vsebino MLADINA2 na številko 7890 in prejeto kodo prepišite v okvirček ter pritisnite na gumb pošlji

Nakup prek telefona je mogoč pri operaterjih Telekomu Slovenije in A1.

Članke lahko zakupite tudi s plačilnimi karticami ali prek storitve PayPal

Tedenski zakup ogleda člankov
Za ta nakup se je potrebno .

4,2 €

Za daljše časovne zakupe se splača postati naročnik Mladine.

Mesečna naročnina, ki jo je mogoče kadarkoli prekiniti, znaša že od 15,8 EUR dalje:

Pisma bralcev pošljite na naslov pisma@mladina.si. Minimalni pogoj za objavo je podpis z imenom in priimkom ter naslov. Slednji ne bo javno objavljen.