STA, uredništvo

 |  Politika

»Kandidatka za ministrico za zdravje je poznavalka zdravstvenega sistema in financ«

Kandidatka za ministrico za zdravje je Valentina Prevolnik Rupel, zdajšnja državna sekretarka na ministrstvu za zdravje in članica strateškega sveta za zdravstvo pri premierju Robertu Golobu

Valentina Prevolnik Rupel

Valentina Prevolnik Rupel
© Vlada RS

Kandidatka za ministrico za zdravje je Valentina Prevolnik Rupel, zdajšnja državna sekretarka na ministrstvu za zdravje in članica strateškega sveta za zdravstvo pri premierju Robertu Golobu, je v izjavi za medije povedal vodja poslanske skupine Svoboda Borut Sajovic. Valentino Prevolnik Rupel najprej čaka predstavitev pred parlamentarnim odborom.

Premier Golob je po julijskem odstopu prejšnjega zdravstvenega ministra Danijela Bešiča Loredana napovedoval, da bo ime kandidata za novega ministra oz. ministrico sporočil septembra, a se to ni zgodilo. Posamezen resor je lahko "prazen" največ tri mesece, Državni zbor (DZ) se je z Loredanovim odstopom seznanil 13. julija, kar pomeni, da mora biti novo ime potrjeno do naslednjega petka.

"Njene reference poznamo – je poznavalka zdravstvenega sistema, tudi financ. Že od poletja se trudi z vsebino reform na ministrstvu. Je tudi članica strateškega sveta. V PS Svoboda smo to informacijo sprejeli z razumevanjem in naklonjenostjo."

Borut Sajovic,
vodja poslanske skupine Gibanja Svoboda

Kot je pojasnil vodja poslanske skupine Gibanja Svoboda Borut Sajovic, je kandidatka za položaj zdajšnja državna sekretarka Valentina Prevolnik Rupel. "Njene reference poznamo – je poznavalka zdravstvenega sistema, tudi financ. Že od poletja se trudi z vsebino reform na ministrstvu. Je tudi članica strateškega sveta. V PS Svoboda smo to informacijo sprejeli z razumevanjem in naklonjenostjo," je dejal Sajovic.

Pisma bralcev pošljite na naslov pisma@mladina.si. Minimalni pogoj za objavo je podpis z imenom in priimkom ter naslov. Slednji ne bo javno objavljen.