STA

 |  Svet

Ukrajina / Rusija potrdila smrt generala

Ruske oblasti so potrdile, da je v Ukrajini umrl še en general ruske vojske

Ruske oblasti so potrdile, da je v Ukrajini umrl še en general ruske vojske. Namestnik poveljnika 14. armadnega korpusa Severne flote, generalmajor Vladimir Zavadski, je umrl na območju spopadov v Ukrajini, je danes sporočil guverner ruske regije Voronež. Gre za zadnjega v vrsti več visokih ruskih častnikov, ki so umrli med agresijo proti Ukrajini.

"Generalmajor Vladimir Zavadski, namestnik poveljnika 14. armadnega korpusa Severne flote, je umrl med opravljanjem dolžnosti na območju posebnih operacij," je na Telegramu zapisal Aleksander Gusev, guverner regije Voronež, ki meji na Ukrajino.

Gusev se je poklonil Zavadskemu in ga označil za "pogumnega častnika, pravega generala in dostojnega človeka". Okoliščin njegove smrti ni razkril, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

"Generalmajor Vladimir Zavadski, namestnik poveljnika 14. armadnega korpusa Severne flote, je umrl med opravljanjem dolžnosti na območju posebnih operacij."

Aleksander Gusev,
guverner regije 

Ruske oblasti redko poročajo o svojih izgubah v Ukrajini, vendar so od začetka ofenzive februarja lani potrdile smrt več visokih častnikov ruske vojske. O smrti Zavadskega so sicer že prejšnji teden poročali ukrajinski mediji.

Po poročanju ruskih kanalov na Telegramu, ki so blizu vojski, je 45-letni Zavadski umrl 28. novembra, ko je stopil na mino stran od frontne črte, kar nakazuje, da bi lahko šlo za napravo, ki so jo pred tem postavile ruske sile.

Do novice o njegovi smrti prihaja v času, ko ruske sile izvajajo napade predvsem na severovzhodu Ukrajine, in sicer na območju Kupjanska, kot tudi na vzhodu, kjer skušajo obkoliti industrijsko mesto Avdijivka v regiji Doneck, poroča AFP.

Pisma bralcev pošljite na naslov pisma@mladina.si. Minimalni pogoj za objavo je podpis z imenom in priimkom ter naslov. Slednji ne bo javno objavljen.