STA

 |  Politika

Levica podala predlog za razrešitev Kordiša

Kordiševo razrešitev soglasno podpirajo poslanci Tatjana Greif, Nataša Sukič, Milan Jakopovič in Matej T. Vatovec

Miha Kordiš, Asta Vrečko in Luka Mesec ob razglasitvi rezultatov glasovanja za koordinatorico stranke Levica

Miha Kordiš, Asta Vrečko in Luka Mesec ob razglasitvi rezultatov glasovanja za koordinatorico stranke Levica
© Borut Krajnc

Poslanska skupina Levica je na mandatno volilno komisijo DZ poslala predlog za razrešitev poslanca Mihe Kordiša z mesta predsednika odbora za delo, družino, socialne zadeve ter z mesta člana v odborih DZ in v preiskovalni komisiji zaradi "zlorabe položaja, zavajanj, pritiskov, groženj in izsiljevanja v poslanski skupini", so sporočili iz Levice.

Njegovo razrešitev soglasno podpirajo poslanci Tatjana Greif, Nataša Sukič, Milan Jakopovič in Matej T. Vatovec. Zapisali so, da je razlog za umik poslanca iz omenjenih odborov nezaupnica, ki mu jo izrekajo zaradi njegove zlorabe položaja, zavajanj, pritiskov, groženj in izsiljevanja v poslanski skupini, ki so se zgodile v času njegove večmesečne bolniške odsotnosti z delovnega mesta poslanca v državnem zboru.

Poslanci ob tem pričakujejo, da bo Kordiš v najkrajšem času tudi zapustil poslansko skupino.

Podrobnejše pojasnilo o predlogu za razrešitev Kordiša bo dal vodja poslanske skupine Matej T. Vatovec v izjavi, ki bo danes ob 13.30 v DZ, so še sporočili iz Levice.

Pisma bralcev pošljite na naslov pisma@mladina.si. Minimalni pogoj za objavo je podpis z imenom in priimkom ter naslov. Slednji ne bo javno objavljen.