STA

 |  Svet

Ukrajina / Skoraj 29.000 gospodinjstev brez elektrike

Ukrajina je bila ponoči znova tarča ruskega napada z brezpilotnimi letali

Ukrajina je bila ponoči znova tarča ruskega napada z brezpilotnimi letali. V napadu je bila poškodovana energetska infrastruktura, zaradi katere je v mestu Pavlohrad na jugu države in njegovi okolici brez elektrike ostalo skoraj 29.000 gospodinjstev, je danes opozoril guverner regije Dnipropetrovsk Sergij Lisak. Napadi sicer niso terjali žrtev.

Po navedbah ukrajinskih letalskih sil je zračna obramba na jugu države ponoči sestrelila 14 od 17 ruskih dronov in eno vodeno raketo Kh-59. Ruske sile so obstreljevale tudi vzhodno mesto Harkov, od koder so poročali o eksplozijah. Napadi na mesto Pavlohrad po navedbah Lisaka niso terjali žrtev. O morebitnih žrtvah in škodi v Harkovu pa za zdaj ni informacij.

V ruskih napadih na jugu države je bila poškodovana ena od transformatorskih postaj. V mestu Pavlohrad in njegovi okolici, kjer je zračna obramba sestrelila šest dronov, je skoraj 29.000 gospodinjstev brez elektrike, okoli 10.000 gospodinjstev v sosednjem kraju Ternivka pa je ostalo brez vode, navaja nemška tiskovna agencija dpa.

Ukrajinska energetska infrastruktura je bila med zimo pogosta tarča ruskih sil. V zadnjem obsežnejšem ruskem napadu na regijo Dnipropetrovsk 1. februarja je denimo brez elektrike ostalo več kot 40.000 ljudi.

Pisma bralcev pošljite na naslov pisma@mladina.si. Minimalni pogoj za objavo je podpis z imenom in priimkom ter naslov. Slednji ne bo javno objavljen.