STA

 |  Družba

»Treba je potegniti ločnico med navijaštvom in huliganstvom«

Ob uporabi nevarnih eksplozivnih sredstev navijaške skupine je prišlo do poškodb šestih članov domačega nogometnega kluba Mura

Nogometna zveza Slovenije (NZS) je v odzivu na dogodek v Murski Soboti, kjer je eksplozivno telo poškodovalo šest članov domačega nogometnega kluba Mura v dvoboju 21. kroga Prve lige Telemach z Mariborom, med drugim zapisala, da so na zvezi ogorčeni in pretreseni ter da bo treba potegniti jasno ločnico med navijaštvom in huliganstvom.

"Na Nogometni zvezi Slovenije smo ogorčeni in pretreseni zaradi dogodkov na tekmi 21. kroga Prve lige Telemach med Muro in Mariborom. Do 57. minute smo gledali navijaški praznik, potem pa je bila tekma zaradi navijaških izgredov prekinjena, ob uporabi nevarnih eksplozivnih sredstev gostujoče navijaške skupine pa je prišlo do poškodb šestih članov domačega moštva," so sporočilo za javnost začeli pri NZS.

Kot so dodali, si želijo in upajo, da poškodovani zaradi nepremišljenega, sramotnega dogodka ne bodo nosili dolgoročnih posledic. "Vsem želimo čim hitrejše okrevanje," so pristavili.

"Obenem nam je žal, da se je tekma spremenila v dogodek, ki meče slabo luč na slovenski klubski nogomet in odvrača iskrene nogometne navdušence in družine od ogleda tekem v živo. Incident najstrožje obsojamo in verjamemo, da bodo storilca poleg disciplinske odgovornosti pod okriljem NZS doletele tudi najostrejše sankcije pristojnih organov," so poudarili.

"Incident najstrožje obsojamo in verjamemo, da bodo storilca poleg disciplinske odgovornosti pod okriljem NZS doletele tudi najostrejše sankcije pristojnih organov."

Nogometna zveza Slovenije (NZS)

Kot še pravijo na NZS, bo treba nujno potegniti jasno ločnico med navijaštvom in huliganstvom. "In čas je, da se problema lotimo skupaj z vsemi deležniki. Današnji dogodek je dodaten signal, da je na tem področju potrebna sistemska in celovita ureditev," so še zapisali pri NZS in zaključili, bo usoda tekme znana v najkrajšem možnem času, po odločitvi vodje tekmovanj NZS.

Tekmo na stadionu v Fazaneriji so prekinili v 58. minuti, ko je Maribor proti Muri vodil z 2:0. Takrat je odjeknila močna eksplozija ob igrišču, kjer so se ogrevali predvsem Murini igralci. Kot je poročal 24ur.com, sta jo najbolj skupila Tilen Ščernjavič in Niko Kasalo, ki praktično ničesar ne slišita in sta močno poškodovana, po prvih informacijah bosta oba odsotna najmanj šest tednov.

Kot pa je poročal Sportklub, je bil med poškodovanimi tudi Žiga Laci. V vodstvu Mure so bili pretreseni, kar je na novinarski konferenci po tekmi poudaril predsednik črno-belih Robert Kuzmič, medtem ko se je direktor Maribora Bojan Ban opravičil v imenu kluba.

Pri Muri so takoj po tekmi predstavili tudi posledice incidenta. "Začasna izguba sluha, močni glavoboli, opekline po nogah pri dveh nogometaših so zgolj nekatere od posledic tega dejanja. Vseh šest je moralo po pregledu na soboški urgenci na nadaljnje preiskave v UKC Maribor," so zapisali pri Muri v sporočilu za javnost.

Pisma bralcev pošljite na naslov pisma@mladina.si. Minimalni pogoj za objavo je podpis z imenom in priimkom ter naslov. Slednji ne bo javno objavljen.