Ivan Ilovar

 |  Mladina 16  |  Konzum

Restavracija JB Podvin, Mošnje

Pri veličastnih jetrih

  • ocena: 3 / 5

škampi na buzaro

škampi na buzaro
foto: Rudi Jazbec

Glejte, kje se z gorenjske prometnice zavije proti Mošnjam in v trenutku se boste znašli pred restavracijo. V Podvinu kuhajo od enajstih dopoldne do enajstih ponoči, ob nedeljah le do petih popoldne, ob ponedeljkih pa sploh ne. Telefon: 04 53 25 280.

Specialitete:

gosja jetra, morska riba, steaki in divjačina.

Vina:

izbor slovenskih penin in buteljk vidnejših proizvajalcev. Med konjaki in digestivi najdete tudi kako presenečenje, kakor je srbska slivovka žuta osa.

V Podvinu smo se pustili streči za nekaj manj od 80 € po osebi.

Za obisk Podvina je ata Ilovar iz predala potegnil obvezno opremo, zajeten šop bankovcev, ki pač v tako reprezentativnem (internet: "v stilu veličastnosti") lokalu ne sme na noben način umanjkati. Kljub slovesu, ki se je drži, pa lahko restavracija pri Podvinskem gradu preseneti z nič nastopaško urejeno in poznavalsko osvetljeno notranjostjo ter s priljudno strežbo, izurjeno v natančnem besedovanju o jedeh in vinu. Ampak na vprašanje, ki je vrtalo Ilovarjev trio vsevdilj triurne preverbe, ni mogel odgovoriti ne natakar ne arhitekt prijetnega brloga. Kaj je v Podvinu tako posebnega, da upravičuje njegove visoke marže? Menda ne gre le za obširno vinsko karto, katere zvezdnice so razstavljene v hladilnikih blizu vhoda ali za, v našem primeru, pretežno duhovita in le izjemoma neumestna sommelierska priporočila?

 

Zakup člankov

Celoten članek je na voljo le naročnikom. Če želite zakupiti članek, je cena 4,2 EUR. S tem nakupom si zagotovite tudi enotedenski dostop do vseh ostalih zaklenjenih vsebin. Kako do tedenskega zakupa?

Pošljite SMS s vsebino MLADINA2 na številko 7890 in prejeto kodo prepišite v okvirček ter pritisnite na gumb pošlji

Nakup prek telefona je mogoč pri operaterjih Telekomu Slovenije in A1.

Članke lahko zakupite tudi s plačilnimi karticami ali prek storitve PayPal

Tedenski zakup ogleda člankov
Za ta nakup se je potrebno .

4,2 €

Za daljše časovne zakupe se splača postati naročnik Mladine.

Mesečna naročnina, ki jo je mogoče kadarkoli prekiniti, znaša že od 15,8 EUR dalje: