Ivan Ilovar

 |  Mladina 9  |  Konzum

Konoba Astarea, Brtonigla

Na rehabilitaciji

  • ocena: 4 / 5

 

florentinec (prerez)

florentinec (prerez)
foto: Pastirica

 

 

Mejo prečkate pri Kaštelu in nadaljujete proti Bujam, odkoder je le par križišč do Brtonigle, kjer se je ob glavni cesti proti Novigradu vgnezdila Astarea. V Astarei kurijo vsak dan od enajstih do polnoči, pa se jim niti ne pozna. Telefon: 00385 52 774 384.

Specialitete:

olivno olje, domač kruh in na roko rezan pršut, rakovice in kapesante, golaži, njoki in rižote, zaide tudi kakštrudel. ižote, škampi, lignji, riba, mesovje z žara ali izpod peke, pod katero zaide tudi kak štrudel.

Vina:

solidna odprta malvazija in vodeno rdeče ter desetina lokalnih buteljk, žal le s pregrete stalaže ali iz hladilnika. Žganjeljubi se bodo težko odtrgali od rutice in biske. Sorbetto: preskočite.

Pri Antoniu smo omastili brk za okoli 40 € na osebo.

Tukajšnje objedanje je vedno pod drobnogledom zaskrbljene javnosti: ko Ilovarjevi prevečkrat zaporedoma uživamo ali mažemo s kruhom, gre glas, da smo izgubili kriterije, kadar nas peče zgaga, pa se sliši, da ata Ilovar več ne najde dobre oštarije. No. Dejstvo je, da je za nami težavno obdobje in da nas je pogosto pekla zgaga. Zanjo pa ni boljšega zdravila od izleta v bratsko Istro, kjer se v imena vrednih konobah še vedno kuri pod gradelami in nanje polaga kose sočnega mesa ter jadransko ribo.

 

Zakup člankov

Celoten članek je na voljo le naročnikom. Če želite zakupiti članek, je cena 4,2 EUR. S tem nakupom si zagotovite tudi enotedenski dostop do vseh ostalih zaklenjenih vsebin. Kako do tedenskega zakupa?

Pošljite SMS s vsebino MLADINA2 na številko 7890 in prejeto kodo prepišite v okvirček ter pritisnite na gumb pošlji

Nakup prek telefona je mogoč pri operaterjih Telekomu Slovenije in A1.

Članke lahko zakupite tudi s plačilnimi karticami ali prek storitve PayPal

Tedenski zakup ogleda člankov
Za ta nakup se je potrebno .

4,2 €

Za daljše časovne zakupe se splača postati naročnik Mladine.

Mesečna naročnina, ki jo je mogoče kadarkoli prekiniti, znaša že od 15,8 EUR dalje: