Ivan Ilovar

21. 6. 2011  |  Mladina 2  |  Konzum

Gostilna Pri treh ribnikih, Maribor

Na plavanju

 • ocena: 3 / 5

narastek

narastek
foto: Rudi Jazbec

Trije ribniki se nastavljajo sprehajalcem v mariborskem mestnem parku vse dni v tednu od enajstih dopoldne do desetih zvečer, ob nedeljah in praznikih pa le do desetih zvečer. Telefon: 02 23 44 170.

Specialitete:

prekajen krap, gosja juha, steaki, sladkovodna riba in divjačina, čokoladni narastek.

Vina:

vrsta buteljk, ki jih strežejo na kozarec in še daljša vrsta tistih, ki jih velja spiti do dna, preko okoliških in svečinskih vinarjev tja do Ščurka, Movie in Polza iz sosednje Avstrije. Od avtohtonih žganjic najdete edinole dovolj spodoben luštrek.

Plavanje nas je stalo okoli 45 € na osebo.

Bilo je pred leti, ko je naš človek v Mariboru pripomnil, da se bomo Ilovarjevi še najbolj prikupili domačinom, če obiščemo staroslavno oštarijo Pri treh ribnikih, ki se je vgnezdila v konec tedna še posebno obljudenem mariborskem mestnem parku. Ker so med prebivalstvom čislane oštarije zelo delikatna zadeva in ker ni bil prepričan, da s preverbo namesto simpatij ne vknjiži kako zamero, je ata Ilovar za dolgo pozabil na ribnike in Maribor, dokler ga tja ni zvabil firbec. So Trije ribniki, tristo let stara inštitucija s prijetno, čeravno ponoči temačno jedilnico, kletnimi katakombami za zaključene družbe in letnim vrtom mariborska verzija kultnega kvartirja a la Pen ali so, prepuščeni pretoku ljudstva, nemara bolj podobni Čadu?

 

Celoten članek je na voljo le naročnikom. .

Zakup člankov

Celotna številka Mladine je vaša za 3,7 evra. Za nakup tedenskega dostopa do vsebine pošljite SMS z vsebino MLADINA2 na številko 7890. Kodo, prejeto na telefon, prepišite v spodnje okence in takoj boste boste lahko dostopali do vsebin.

 
Nakup prek telefona je mogoč pri operaterjih Telekomu Slovenije in A1.

Članke lahko zakupite tudi s plačilnimi karticami ali prek storitve PayPal

 • Tedenski zakup ogleda člankov
  3,7 €
 • Polletni zakup ogleda člankov
  75 €
 • Letni zakup ogleda člankov
  149 €
 • Mladina digital - mesečna naročnina na spletne vsebine, prekini kadarkoli
  14 €

Če želite zakupiti članke za daljše obdobje, se morate .
Z dolgoročno NAROČNINO prihranite tudi do 25 %!