Ivan Ilovar

 |  Mladina 47  |  Konzum

Majerija, Slap pri Vipavi

Med turnusoma

  • ocena: 3 / 5

zeliščni vrt

zeliščni vrt
foto: Rudi Jazbec

Proti Slapu odvijete s stare ceste med Razdrtim in Vipavo, do Majerije pa Vas popeljejo smerokazi domačije. Majerija sprejema goste v petek, soboto in nedeljo od poldneva do treh popoldne in od šestih do desetih zvečer. Telefon za obvezne rezervacije in naročila: 05 368 50 10.

Specialitete:

sezonski jedilnik, ki se izmenjuje v dvomesečnem tempu.

Vino:

hišno rdeče in belo in izbor vipavskih buteljk. Žganjeljubi bodo izbirali med tepkovcem in slivovko.

V Majeriji smo se borili s turnusi za okoli 12.000 SIT na osebo.

Ata Ilovar je za Majerijo in za čut kuharja in lastnika Mateja Tomažiča slišal od enega najbolj prodornih oštirjev domovine, tako da je bil več kot le zmeden, ko je od bolje poučenih še na zaletišču izvedel, da so jo prav tisto nedeljo hvalili v neki drugi gastronomski rubriki. Ma, da ne bomo (tudi) Ilovarjevi dajali vtisa, da se ravnamo po tujih izsledkih? Hja, profesionalne dileme so eno, prazen in z obeti vzdražen želodec pa nekaj drugega, tako da je Ilovarjev kvintet kmalu brzel proti Vipavi in vmes preudarjal, ali nas bodo v Majeriji sploh postregli ali ne. Povod za tovrstna razmišljanja je bil zagonetni telefonski pogovor, med katerim je ata Ilovar izvedel, da do treh še sprejemajo goste, obenem pa tudi, da ni ovire, če se naročimo pol ure pred iztekom prvega turnusa. Mar v Majeriji, kjer si lahko omisliš do devet jedi in devet tisočakov obsegajoč scenosled, računajo, da bodo gostje v uri ali dveh pospravili in šli?

 

Zakup člankov

Celoten članek je na voljo le naročnikom. Če želite zakupiti članek, je cena 4,2 EUR. S tem nakupom si zagotovite tudi enotedenski dostop do vseh ostalih zaklenjenih vsebin. Kako do tedenskega zakupa?

Pošljite SMS s vsebino MLADINA2 na številko 7890 in prejeto kodo prepišite v okvirček ter pritisnite na gumb pošlji

Nakup prek telefona je mogoč pri operaterjih Telekomu Slovenije in A1.

Članke lahko zakupite tudi s plačilnimi karticami ali prek storitve PayPal

Tedenski zakup ogleda člankov
Za ta nakup se je potrebno .

4,2 €

Za daljše časovne zakupe se splača postati naročnik Mladine.

Mesečna naročnina, ki jo je mogoče kadarkoli prekiniti, znaša že od 15,8 EUR dalje: