Ivan Ilovar

 |  Mladina 23  |  Konzum

Bizjakova domačija

Na konjeniški javki

  • ocena: 4 / 5

notranjosti s fresko

notranjosti s fresko
foto: Igor Škafar

Zapeljite se v Brda čez Hum in peljite skozi Kojsko do Gonjač, kjer jo na križišču uberite ostro desno in takoj levo proti Vedrijanu, levo pod cesto boste kmalu ugledali prve avtomobile. Bizjakovi letijo okoli gostov ob petkih sobotah in nedeljah, vsakič do desetih zvečer, ob petkih le za večerjo, ob sobotah začnejo ob štirih popoldan, ob nedeljah pa že opoldne. Telefon za priporočljive rezervacije: 05 30 41 134.

Specialitete:

domač kruh iz krušne peči, pršut, goveja juha, koruzna in ječmenova mineštra, paštice in pasticcio, pečenke in krače in svinjska rolada, solata iz vrta, sezonske koline, zajčki in petelinčki, tudi v peči, sočna potica in biskvit.

Vina:

belo in črno iz lastne kleti. Žleht grappa in presladek limoncello.

Gospod Bizjak nam je za vse izmišljotine zaračunal le okoli 2.500 SIT na osebo, in kaže, da lahko na sconto računajo tudi običajni obiskovalci.

Čeprav je novo briško plemstvo na krilih svojega izvrstno promoviranega vina nastavilo ekskluzivne cene - čemur je le v potrditev ogorčenje bralke Jedke Urške, ki se je pustila brez preverbe postavk peljati Aleksu Klincu - nekateri še vedno prisegajo na majhne denarce in količino. Ne brez odziva, ki ga je ata Ilovar zaslutil že telefonsko parlamentirajoč za mizo, slutnje pa sta tisto nedeljsko, za nameček binkoštno popoldne potrdila italijanskih jedcev čisto polna jedilnica in vrt. Ampak - kakšna jedilnica, kakšen vrt? Jedilnica, kateri, čez ves zadnji zid, kraljuje naivna freska Bizjakovega nonota, in vrt, bolje rečeno klopi in mize pod dovolj gosto brajdo, kjer je moč, posebej ko s svojimi plemenskimi žrebci in kobilami odjezdi italijanska gastro konjenica, ki najema okoliške štale, prisluhniti briški tišini.

 

Zakup člankov

Celoten članek je na voljo le naročnikom. Če želite zakupiti članek, je cena 4,2 EUR. S tem nakupom si zagotovite tudi enotedenski dostop do vseh ostalih zaklenjenih vsebin. Kako do tedenskega zakupa?

Pošljite SMS s vsebino MLADINA2 na številko 7890 in prejeto kodo prepišite v okvirček ter pritisnite na gumb pošlji

Nakup prek telefona je mogoč pri operaterjih Telekomu Slovenije in A1.

Članke lahko zakupite tudi s plačilnimi karticami ali prek storitve PayPal

Tedenski zakup ogleda člankov
Za ta nakup se je potrebno .

4,2 €

Za daljše časovne zakupe se splača postati naročnik Mladine.

Mesečna naročnina, ki jo je mogoče kadarkoli prekiniti, znaša že od 15,8 EUR dalje: