Ivan Ilovar

 |  Mladina 19  |  Konzum

Turistična kmetija Pri Damjanu, Slope

Pri kralju mesnin

  • ocena: 5 / 5

damjanov petelinček

damjanov petelinček
foto: Rudi Jazbec

Od Kozine se peljite proti Rupi, v vasi Tublje boste ugledali smerokaz proti Slopam, kjer boste težko spregledali Damjanovo rezidenco. Damjan ima odprto konec tedna, velja pa ga poklicati na številko 05 680 28 40 ali 041 753 218.

Specialitete:

zbirka presunljivih sušenih mesnin, mineštre in jote, dobrote iz kozjega sira in skute, tudi skutni žepki in štrudelj, sezonski divji šparglji in jurčki, sočen roastbeef, pečeni petelinčki in kozlički. Svetujemo podrobno pokušino v režiji gospodarja.

Vina:

Damjan najraje vodi preko buteljk hišnega Ferjančiča z možnimi gostovanji drugih vinarjev, posrečenimi ujemanji hrane in vina ter izbranimi letniki. Žganjeljubi bodo navdušeni nad brkinsko slivovko, jabolčnim žganjem in brinjevcem, abstinenti pa nad domačim jabolčnim sokom.

Damjan nam je za izborni scenosled zaračunal le okoli 8.000 SIT na osebo.

Naj naslov ne zavede - pri Damjanu, tam v svetli obedovalnici, ki jo senčijo čipkane zavese, ne pitajo gostov s kupi mesovja in jih ne morijo z gigantskimi šnicelni, temveč strežejo s scenosledom dovolj lahkotnih in človeško odmerjenih jedi, ki ga na željo ukroji gospodar sam in poleg ponudi tudi vino. Kljub temu, da krožniki ne prekipevajo od mesnin, pa njih čar dostikrat izvira iz Damjanove, v okoliških štalah posejane čredice pujsov in iz dveh sušilnic, v katerih pripravlja za nastop svoje izvenserijske atrakcije, pršut, panceto in salamo.

 

Zakup člankov

Celoten članek je na voljo le naročnikom. Če želite zakupiti članek, je cena 4,2 EUR. S tem nakupom si zagotovite tudi enotedenski dostop do vseh ostalih zaklenjenih vsebin. Kako do tedenskega zakupa?

Pošljite SMS s vsebino MLADINA2 na številko 7890 in prejeto kodo prepišite v okvirček ter pritisnite na gumb pošlji

Nakup prek telefona je mogoč pri operaterjih Telekomu Slovenije in A1.

Članke lahko zakupite tudi s plačilnimi karticami ali prek storitve PayPal

Tedenski zakup ogleda člankov
Za ta nakup se je potrebno .

4,2 €

Za daljše časovne zakupe se splača postati naročnik Mladine.

Mesečna naročnina, ki jo je mogoče kadarkoli prekiniti, znaša že od 15,8 EUR dalje: