Ivan Ilovar

 |  Mladina 12  |  Konzum

Gostilna pri lipi, Muta

Na Koroških čuftah

  • ocena: 3 / 5

lipini mežerli

lipini mežerli
foto: Rudi Jazbec

Peljite se od Maribora proti Dravogadu in slejkoprej pridete do Mute. Ali pa jo, če imate radi ovinke, uberite preko Slovenj Gradca. Pri lipi imajo odprto vse dni v tednu, od ponedeljka do sobote od devetih dopoldne do enajstih zvečer, ob nedeljah in praznikih pa od desetih zjutraj do devetih zvečer. Telefon: 02 876 60 90.

Specialitete:

koroške narodne jedi, bojda po babičinih receptih, svetujemo biftek, domač kruh in repete zaseke.

Vina:

Pri lipi največ steče rdečega cuveeja radgonskega kombinata, sicer pa je na voljo še nekaj buteljk lokalnih pridelovalcev, Movie in Vinakoper. Žganjeljubi tu sigurno pridejo na račun, tako zaradi obilice v žganje vloženih arcnij, kakor zaradi dobre osnove.

Pod Lipo smo jedli za okoli 7.500 SIT na osebo.

 

Ker smo bili Ilovarjevi v vseh teh letih le dvakrat na Koroškem, smo se tembolj razveselili namiga našega mariborskega zaupnika in se, čeravno je strašno število kilometrov že dan poprej hudo zredčilo zasedbo, še dovolj firbčni pripeljali do Mute. Pri lipi, kot se imenuje blizu glavne ceste postavljeno veleposlopje, v čigar kleti imajo Korošci poročne bankete za največ stoosemdeset svatov (!), ima na internetu svojo stran, kjer ne gre prezreti portreta in modre misli patrona, dežurnega narodoslovca dr. Bogataja, sicer pa je urejeno v "avtohtonem", čeravno brezosebnem slogu, z obilico kamna in lesa.

 

Zakup člankov

Celoten članek je na voljo le naročnikom. Če želite zakupiti članek, je cena 4,2 EUR. S tem nakupom si zagotovite tudi enotedenski dostop do vseh ostalih zaklenjenih vsebin. Kako do tedenskega zakupa?

Pošljite SMS s vsebino MLADINA2 na številko 7890 in prejeto kodo prepišite v okvirček ter pritisnite na gumb pošlji

Nakup prek telefona je mogoč pri operaterjih Telekomu Slovenije in A1.

Članke lahko zakupite tudi s plačilnimi karticami ali prek storitve PayPal

Tedenski zakup ogleda člankov
Za ta nakup se je potrebno .

4,2 €

Za daljše časovne zakupe se splača postati naročnik Mladine.

Mesečna naročnina, ki jo je mogoče kadarkoli prekiniti, znaša že od 15,8 EUR dalje: