Vanja Pirc

15. 7. 2011  |  Mladina 28  |  Družba

Všečni in nevšečni logotipi

Zakaj na javnih razpisih soodločajo strokovnjaki, če je izbira na koncu prepuščena laikom?

Izbrana in zmagovalna zamisel

Izbrana in zmagovalna zamisel
© Arhiv Mladine

Pred dvema tednoma so v središču gorenjske prestolnice pompozno odprli nove prostore Mestne knjižnice Kranj. Dogodek je bil težko pričakovan, a pred slavjem so se določene zadeve zapletle. Prvi zaplet je bil povezan z razpravo o dodatnih sredstvih za prenovo, drugi pa z izbiro nove celostne grafične podobe knjižnice. O slednji smo na teh straneh že poročali. Strokovna komisija pod vodstvom oblikovalca Boštjana Botasa Kende je med 65 vlogami, ki so prispele na javni razpis za izdelavo novega logotipa, slikovnega znaka, črkovnega gradiva, dopisnega papirja, pisemskih ovojnic in članskih izkaznic, največ točk dodelila predlogu Davida Kladnika in Jake Neona iz oblikovalskega studia Pop-up. A knjižnica je njun predlog zavrnila.

 

Zakup člankov

Celoten članek je na voljo le naročnikom. Če želite zakupiti članke za daljše obdobje, se morate prijaviti. Prijavite se . Ostala ponudba naročniških paketov se nahaja TUKAJ.

Celotna številka Mladine je vaša za 3,7 evra. Za nakup tedenskega dostopa do vsebine pošljite SMS z vsebino MLADINA2 na številko 7890.

 
Nakup prek telefona je mogoč pri operaterjih Telekomu Slovenije in A1.

Članke lahko zakupite tudi s plačilnimi karticami ali prek storitve PayPal

 • Tedenski zakup ogleda člankov
  3,7 €
 • Polletni zakup ogleda člankov
  75 €
 • Letni zakup ogleda člankov
  149 €
 • Spletna Mladina - mesečna naročnina na spletne vsebine, prekini kadarkoli
  14 €

Pisma bralcev pošljite na naslov pisma@mladina.si. Minimalni pogoj za objavo je podpis z imenom in priimkom ter naslov. Slednji ne bo javno objavljen.