Peter Petrovčič

14. 5. 2008  |  Mladina 19  |  Politika

Medijska nesvoboda

/media/www/slike.old/mladina/tkratkisimoniti_in_grims_bpet.jpg

© Borut Peterlin

V svežem poročilu o svobodi medijev po svetu ameriške nevladne organizacije Freedom House je Slovenija spet nazadovala. Z lanskega 39. na 46. mesto. Prehiteli so nas Belize, Ciper, Dominikanska republika, Francija, Latvija in Slovaška. Po oceni Freedom Housa spada Slovenija med države, kjer so mediji še vedno načeloma svobodni, konstantno padanje po lestvici v zadnjih letih pa pripisujejo vladnim posegom na medijsko sceno, ki so se začela z novim zakonom o RTV. Kriva je torej medijska politika, katere glavni protagonisti so poslanec Branko Grims, sekretar Aleksander Zorn in minister Vasko Simoniti.

 

Zakup člankov

Celoten članek je na voljo le naročnikom. Če želite zakupiti članke za daljše obdobje, se morate prijaviti. Prijavite se . Ostala ponudba naročniških paketov se nahaja TUKAJ.

Celotna številka Mladine je vaša za 3,7 evra. Za nakup tedenskega dostopa do vsebine pošljite SMS z vsebino MLADINA2 na številko 7890.

 
Nakup prek telefona je mogoč pri operaterjih Telekomu Slovenije in A1.

Članke lahko zakupite tudi s plačilnimi karticami ali prek storitve PayPal

 • Tedenski zakup ogleda člankov
  3,7 €
 • Polletni zakup ogleda člankov
  75 €
 • Letni zakup ogleda člankov
  149 €
 • Spletna Mladina - mesečna naročnina na spletne vsebine, prekini kadarkoli
  14 €

Pisma bralcev pošljite na naslov pisma@mladina.si. Minimalni pogoj za objavo je podpis z imenom in priimkom ter naslov. Slednji ne bo javno objavljen.