Peter Petrovčič

14. 5. 2008  |  Mladina 19  |  Politika

Državni svet pametnejši

/media/www/slike.old/mladina/tkratkibla_kavii_ml.jpg

© Matej Leskovšek

Potem ko so koalicijski poslanci brez razprave na hitro izglasovali nov - strokovno neusklajen kazenski zakonik, so državni svetniki, ki jih vodi Blaž Kavčič, pokazali veliko več modrosti in s 16 glasovi za in 11 proti sprejeli odložilni veto. To pomeni, da bo državni zbor o zakoniku moral glasovati še enkrat. Pri ponovnem glasovanju pa tudi ne bo dovolj le absolutna večina, pač pa bo vladna stran morala zbrati dve tretjini navzočih poslancev. To pa ne bo lahko, saj vse opozicijske poslanske skupine novi zakon zavračajo. Glasovanje bo na naslednji redni seji državnega zbora, med 19. in 23. majem. 

Zakup člankov

Celoten članek je na voljo le naročnikom. Če želite zakupiti članke za daljše obdobje, se morate prijaviti. Prijavite se . Ostala ponudba naročniških paketov se nahaja TUKAJ.

Celotna številka Mladine je vaša za 3,7 evra. Za nakup tedenskega dostopa do vsebine pošljite SMS z vsebino MLADINA2 na številko 7890.

 
Nakup prek telefona je mogoč pri operaterjih Telekomu Slovenije in A1.

Članke lahko zakupite tudi s plačilnimi karticami ali prek storitve PayPal

 • Tedenski zakup ogleda člankov
  3,7 €
 • Polletni zakup ogleda člankov
  75 €
 • Letni zakup ogleda člankov
  149 €
 • Spletna Mladina - mesečna naročnina na spletne vsebine, prekini kadarkoli
  14 €

Pisma bralcev pošljite na naslov pisma@mladina.si. Minimalni pogoj za objavo je podpis z imenom in priimkom ter naslov. Slednji ne bo javno objavljen.