Peter Petrovčič

14. 5. 2008  |  Mladina 19  |  Politika

Jambrek vztraja

/media/www/slike.old/mladina/tkratkipeter_jambrek_bk.jpg

© Borut Krajnc

Svet za visoko šolstvo je že drugič zavrnil soglasje k ustanovitvi nove zasebne univerze na Brdu. Predlagateljem očitajo predvsem odsotnost mnenja ekspertne komisije. Prodekan zasebne fakultete za evropske študije na Brdu in eden glavnih predlagateljev ustanovitve nove zasebne univerze Peter Jambrek pa odgovarja, da je bila tudi prva zasebna univerza v Novi Gorici ustanovljena brez ekspertnega mnenja, zato naj ista pravila veljajo tudi zdaj. Napovedal je ponovni ugovor, ob neuspehu pa ustavno pritožbo ter celo vlogo na evropskem sodišču za človekove pravice. Ni kaj, za privatizacijo šolstva ni več prav veliko časa.

 

Zakup člankov

Celoten članek je na voljo le naročnikom. Če želite zakupiti članke za daljše obdobje, se morate prijaviti. Prijavite se . Ostala ponudba naročniških paketov se nahaja TUKAJ.

Celotna številka Mladine je vaša za 3,7 evra. Za nakup tedenskega dostopa do vsebine pošljite SMS z vsebino MLADINA2 na številko 7890.

 
Nakup prek telefona je mogoč pri operaterjih Telekomu Slovenije in A1.

Članke lahko zakupite tudi s plačilnimi karticami ali prek storitve PayPal

 • Tedenski zakup ogleda člankov
  3,7 €
 • Polletni zakup ogleda člankov
  75 €
 • Letni zakup ogleda člankov
  149 €
 • Spletna Mladina - mesečna naročnina na spletne vsebine, prekini kadarkoli
  14 €

Pisma bralcev pošljite na naslov pisma@mladina.si. Minimalni pogoj za objavo je podpis z imenom in priimkom ter naslov. Slednji ne bo javno objavljen.