Vanja Pirc

 |  Mladina 20

SDS na obisku

»Poslanci poslanske skupine SDS niso skrivali navdušenja nad razvojem in obetavnimi načrti podjetja«

»Poslanci poslanske skupine SDS niso skrivali navdušenja nad razvojem in obetavnimi načrti podjetja«

»Poslanci poslanske skupine SDS niso skrivali navdušenja nad razvojem in obetavnimi načrti podjetja«
© Peko

V torek so iz tržiške tovarne čevljev Peko poslali sporočilo za javnost, v katerem so se pohvalili, da so prejšnji dan gostili »znane obraze iz političnega življenja ..., ki niso skrivali navdušenja nad razvojem in obetavnimi načrti podjetja«. Kot se je izkazalo ob podrobnejšem prebiranju sporočila, so se ogleda tovarne sicer udeležili »le« poslanci poslanske skupine SDS Franc Sušnik, Miro Petek in Zvonko Černač ter tržiški svetniki, člani SDS, med katerimi je najbolj izstopal nekdanji poslanec in tržiški župan ter še vedno predsednik tržiškega lokalnega odbora SDS Pavel Rupar. Rupar se je zelo potrudil, saj je čas za obisk tovarne našel, čeprav je moral isti dan na sodišče, kjer bi se moral začeti sodni postopek zoper njega; obtožnica ga bremeni štirih različnih kaznivih dejanj in oškodovanja občine v vrednosti 30.000 evrov, a je bila obravnava prestavljena. Obiskovalce iz vrst SDS je po tovarni popeljala sama predsednica uprave Peka Marta Gorjup Brejc, sicer svakinja podpredsednika SDS in evroposlanca dr. Mihe Brejca ...
In zakaj so trije poslanci SDS sploh obiskali tržiško tovarno? Kot je ob prihodu na Gorenjsko povedal vodja poslanske skupine SDS Jože Tanko, je 26 od 29 poslancev SDS tisti dan obiskalo posamezne občine na Gorenjskem, ogledali so si tudi številne novosti, dan pa končali z nogometno tekmo med lokalnimi poslanci (SDS jih na Gorenjskem premore kar sedem) in gos-podarstveniki.
Gorenjska je sicer že deseta regija, ki so jo obiskali letos, to pomeni, da so se poslanci SDS odločili za turnejo po zgledu vlade, ki jo vodi njihova stranka. SDS je torej kljub nasprotnim trditvam že krepko zabredla v predvolilno kampanjo, pa tudi v kampanjo za pokrajinski referendum, saj se je Tanko ob obisku javno pohvalil, da naj bi predlog za referendum, ki ga želi izpeljati vlada, po njihovih ugotovitvah užival veliko podporo na lokalni ravni. Z lobiranjem poslancev na terenu bi se lahko podpora seveda še povečala ... 5

 

Zakup člankov

Celoten članek je na voljo le naročnikom. Če želite zakupiti članek, je cena 4,2 EUR. S tem nakupom si zagotovite tudi enotedenski dostop do vseh ostalih zaklenjenih vsebin. Kako do tedenskega zakupa?

Pošljite SMS s vsebino MLADINA2 na številko 7890 in prejeto kodo prepišite v okvirček ter pritisnite na gumb pošlji

Nakup prek telefona je mogoč pri operaterjih Telekomu Slovenije in A1.

Članke lahko zakupite tudi s plačilnimi karticami ali prek storitve PayPal

Tedenski zakup ogleda člankov
Za ta nakup se je potrebno .

4,2 €

Za daljše časovne zakupe se splača postati naročnik Mladine.

Mesečna naročnina, ki jo je mogoče kadarkoli prekiniti, znaša že od 15,8 EUR dalje:

Pisma bralcev pošljite na naslov pisma@mladina.si. Minimalni pogoj za objavo je podpis z imenom in priimkom ter naslov. Slednji ne bo javno objavljen.