Gimnazijski maturant ali diplomirani varstvoslovec?

Napačni podatki o izobrazbi na lokalnih volitvah

Robert Strah

Robert Strah
© www.skofjaloka.sds.si

Lokalne volitve 2006 so že daleč, a bližajo se nove, državnozborske volitve, občinski svetnik SDS Robert Strah pa je pomemben strankarski človek. Robert Strah je škofjeloški občinski svetnik, uslužbenec glavnega tajništva in poslanske skupine SDS, član upravnega odbora Inštituta dr. Jožeta Pučnika, nekdanji mednarodni sekretar SDS, sedaj pa sekretarjev pomočnik. Poleg tega je bil Strah v začetku letošnjega leta predlagan za zlati znak, najvišje priznanje v stranki, po nekaterih podatkih pa naj bi tudi kandidiral na jesenskih volitvah. Strah kandidature za zdaj še ne želi potrditi. »Stvar je še odprta in nič še ni zabetoniranega, da bi bila moja kandidatura vložena. Te stvari še niso dorečene«, pravi.
A če bo kandidiral, bo moral biti tokrat verodostojnejši, kot je bil na lokalnih volitvah. Kakšen je njegov greh? Na lokalnih volitvah je volilni komisiji sporočil, da je po izobrazbi »diplomirani varstvoslovec«, v resnici pa to ni bil. »Takrat sem bil tik pred diplomo in sem imel zagovor tempiran pred nastopom svetniške funkcije, potem pa je prišlo do menjave mentorja in se je zadeva zavlekla za dva, tri mesece. Zagovor sem potem imel marca,« pojasnjuje Strah.
Strah naj bi bil sicer med razpravo o manjkajoči diplomi na seji občinskega sveta dejal, da je diplomiral, le da njegova diploma zaradi kočljivosti podatkov, ki jih je uporabil, pol leta ne more biti objavljena. Naslov njegove diplomske naloge je res Tajno sodelovanje v obveščevalni službi, vendar so diplomske naloge v podobnih primerih objavljene, le vpogled v vsebino ostane za nekaj časa onemogočen. Na Fakulteti za varnostne vede pa so pojasnili, da na Strahovi diplomski nalogi nikoli ni bilo začasne oznake tajnosti, in tudi, da je Strah opravil zagovor diplomske naloge šele 28. junija 2007. Torej dobrih osem mesecev po volitvah. Strah za svoje ravnanje pred volitvami ni bil sankcioniran. Volilni predpisi tega ne predvidevajo, saj temelji sporočanje podatkov o izobrazbi kandidatov na zaupanju. Kljub protestu nekaterih članov Strah ni bil kaznovan niti znotraj stranke. Nasprotno, predlagan je bil za strankino priznanje ...

 

Zakup člankov

Celoten članek je na voljo le naročnikom. Če želite zakupiti članek, je cena 4,2 EUR. S tem nakupom si zagotovite tudi enotedenski dostop do vseh ostalih zaklenjenih vsebin. Kako do tedenskega zakupa?

Pošljite SMS s vsebino MLADINA2 na številko 7890 in prejeto kodo prepišite v okvirček ter pritisnite na gumb pošlji

Nakup prek telefona je mogoč pri operaterjih Telekomu Slovenije in A1.

Članke lahko zakupite tudi s plačilnimi karticami ali prek storitve PayPal

Tedenski zakup ogleda člankov
Za ta nakup se je potrebno .

4,2 €

Za daljše časovne zakupe se splača postati naročnik Mladine.

Mesečna naročnina, ki jo je mogoče kadarkoli prekiniti, znaša že od 15,8 EUR dalje:

Pisma bralcev pošljite na naslov pisma@mladina.si. Minimalni pogoj za objavo je podpis z imenom in priimkom ter naslov. Slednji ne bo javno objavljen.