Peter Petrovčič

22. 5. 2008  |  Mladina 21  |  Politika

Nesistemske ugodnosti

/media/www/slike.old/mladina/tkratkikarl_erjavec_bk.jpg

© Borut Krajnc

Minister Karl Erjavec je za svoje vojake najprej izboril višje dodatke za minulo delo, kot bi jih smel prenesti Virantov sistem javnih plač, potem pa se je zapletlo. Virant je grozil z odstopom, vojaki pa so namesto višjega dodatka dobili nekatere povsem nesistemske ugodnosti. Recimo dodatne 80- do 90-odstotne subvencije vrtcev za otroke iz vojaških družin, ki so se pridružile dodatnemu pokojninskemu zavarovanju, ki ga vojakom plačuje država, in subvencijam za najemnine v kadrovskih stanovanjih. Kmalu pa naj bi dobili še več podobnih cukrčkov, policisti in cariniki pa nič. Bo zato poklic vojaka res kaj bolj mamljiv?


 

Zakup člankov

Celoten članek je na voljo le naročnikom. Če želite zakupiti članke za daljše obdobje, se morate prijaviti. Prijavite se . Ostala ponudba naročniških paketov se nahaja TUKAJ.

Celotna številka Mladine je vaša za 3,7 evra. Za nakup tedenskega dostopa do vsebine pošljite SMS z vsebino MLADINA2 na številko 7890.

 
Nakup prek telefona je mogoč pri operaterjih Telekomu Slovenije in A1.

Članke lahko zakupite tudi s plačilnimi karticami ali prek storitve PayPal

 • Tedenski zakup ogleda člankov
  3,7 €
 • Polletni zakup ogleda člankov
  75 €
 • Letni zakup ogleda člankov
  149 €
 • Spletna Mladina - mesečna naročnina na spletne vsebine, prekini kadarkoli
  14 €

Pisma bralcev pošljite na naslov pisma@mladina.si. Minimalni pogoj za objavo je podpis z imenom in priimkom ter naslov. Slednji ne bo javno objavljen.