406 zadev

/media/www/slike.old/mladina/tkratkinataa_pirc_musar_bpet.jpg

© Borut Peterlin

Urad informacijskega pooblaščenca, ki ga vodi Nataša Pirc Musar, je izdelal poročilo za leto 2007. Zaradi suma kršitev določb zakona o varstvu osebnih podatkov so obravnavali 406 zadev. Na področju dostopa do informacij javnega značaja so izdelali 83 odločb in 46-krat odločili v prid prosilcev. Pritožbe so se nanašale predvsem na večje ustanove, v 35 primerih na ministrstva in organe v sestavi, 30-krat na javne sklade, zavode, agencije, 25 na izobraževalne ustanove in 14 na občine ali upravne enote. Največje kršitve so se zgodile pri obdelavi osebnih podatkov, ugotovljene kršitve pa naj bi bile enake ali podobne kršitvam preteklih let.

 

Celoten članek je na voljo le naročnikom. .

Zakup člankov

Celotna številka Mladine je vaša za 3,7 evra. Za nakup tedenskega dostopa do vsebine pošljite SMS z vsebino MLADINA2 na številko 7890. Kodo, prejeto na telefon, prepišite v spodnje okence in takoj boste boste lahko dostopali do vsebin.

 
Nakup prek telefona je mogoč pri operaterjih Telekomu Slovenije in A1.

Članke lahko zakupite tudi s plačilnimi karticami ali prek storitve PayPal

 • Tedenski zakup ogleda člankov
  3,7 €
 • Polletni zakup ogleda člankov
  75 €
 • Letni zakup ogleda člankov
  149 €
 • Mladina digital - mesečna naročnina na spletne vsebine, prekini kadarkoli
  14 €

Če želite zakupiti članke za daljše obdobje, se morate .
Z dolgoročno NAROČNINO prihranite tudi do 25 %!

Pisma bralcev pošljite na naslov pisma@mladina.si. Minimalni pogoj za objavo je podpis z imenom in priimkom ter naslov. Slednji ne bo javno objavljen.