Peter Petrovčič

19. 6. 2008  |  Mladina 25  |  Politika

Na potezi Sazas

/media/www/slike.old/mladina/tkratkimatja_zupan_sazas_ml.jpg

© Matej Leskovšek

Eden večjih plačnikov nadomestil za uporabo avtorskih pravic, Obrtno-podjetniška zbornica Slovenije (OZS), je pobiralcu nadomestil, Sazasu, predlagal kompromisno rešitev in znižanje previsokih tarif, ki so neprimerne slovenskim ekonomskim in siceršnjim razmeram. Predsednik Sazasa Matjaž Zupan alias MZ Hektor je obljubil, da bodo predlog preučili. Kaj drugega jim niti ne preostane, saj je v zadnjem času že 560 članov OZS - različnih lokalov, odjavilo predvajanje glasbe. Za mrk, ki ne koristi nikomur, pa se utegne po končanem evropskem nogometnem prvenstvu odločiti še veliko več upornih zavezancev za plačilo avtorskega nadomestila.

 

Zakup člankov

Celoten članek je na voljo le naročnikom. Če želite zakupiti članke za daljše obdobje, se morate prijaviti. Prijavite se . Ostala ponudba naročniških paketov se nahaja TUKAJ.

Celotna številka Mladine je vaša za 3,7 evra. Za nakup tedenskega dostopa do vsebine pošljite SMS z vsebino MLADINA2 na številko 7890.

 
Nakup prek telefona je mogoč pri operaterjih Telekomu Slovenije in A1.

Članke lahko zakupite tudi s plačilnimi karticami ali prek storitve PayPal

 • Tedenski zakup ogleda člankov
  3,7 €
 • Polletni zakup ogleda člankov
  75 €
 • Letni zakup ogleda člankov
  149 €
 • Spletna Mladina - mesečna naročnina na spletne vsebine, prekini kadarkoli
  14 €

Pisma bralcev pošljite na naslov pisma@mladina.si. Minimalni pogoj za objavo je podpis z imenom in priimkom ter naslov. Slednji ne bo javno objavljen.