Marjan Horvat

 |  Mladina 25

Marjan Podobnik kliče na pomoč boga

Molitev za pravično mejo

Marjan in njegov križec

Marjan in njegov križec
© Matej Leskovšek

Marjan Podobnik, nekdanji prvak SLS, predsednik narodne zveze pri SLS in direktor Zavoda 25. junij, ki se loteva demonstrativnih akcij za pravično razmejitev na kopnem in morju med Slovenijo in Hrvaško, je konec aprila poslal Hrvatom v njihovem jeziku napisano povabilo k »iskanju pravične rešitve z Božjo pomočjo«. Mislil pač je, da so vsi politični in diplomatski pogovori med državama postali brezizhodni, in zato pozval na slovensko-hrvaško molitveno srečanje 23. in 24. maja v Kopru, ki je bilo namenjeno »miru in dobrim odnosom med državama in narodoma«.
V Kopru so se res zbrale molitvene skupine z obeh strani meje, »ki delujejo kot gibanja znotraj katoliške cerkve v Sloveniji in na Hrvaškem. Srečanje ni bilo organizirano zaradi omenjenega vprašanja reševanja mejnih težav s Hrvaško, so pa, kar je tudi sicer praksa, zbrani v svoje prošnje vključili tudi prošnje za dobre odnose med Slovenijo in Hrvaško,« je sporočil pobudnik molitve.
Sicer pa Podobnik svoje akcije za pravično mejo v zadnjem času kaj rad popestri s sklicevanjem na »božjo pomoč«, saj je tudi na demonstracijah ob Jorasovih cvetličnih loncih kazal javnosti rožni venec in z zlomljenim glasom klical k molitvi za »pravično stvar«, ki pa jo je po njegovem očitno mogoče doseči le z božjo razsvetlitvijo vseh pristojnih za urejanje slovensko-hrvaških razmerij. Marjan Podobnik sicer ni sporočil, ali se je molitvenega srečanja udeležil tudi kateri izmed uradnih pogajalcev, zato pa zatrjuje: »Verjamem in vem, da molitev pomaga.«

 

Zakup člankov

Celoten članek je na voljo le naročnikom. Če želite zakupiti članek, je cena 4,2 EUR. S tem nakupom si zagotovite tudi enotedenski dostop do vseh ostalih zaklenjenih vsebin. Kako do tedenskega zakupa?

Pošljite SMS s vsebino MLADINA2 na številko 7890 in prejeto kodo prepišite v okvirček ter pritisnite na gumb pošlji

Nakup prek telefona je mogoč pri operaterjih Telekomu Slovenije in A1.

Članke lahko zakupite tudi s plačilnimi karticami ali prek storitve PayPal

Tedenski zakup ogleda člankov
Za ta nakup se je potrebno .

4,2 €

Za daljše časovne zakupe se splača postati naročnik Mladine.

Mesečna naročnina, ki jo je mogoče kadarkoli prekiniti, znaša že od 15,8 EUR dalje:

Pisma bralcev pošljite na naslov pisma@mladina.si. Minimalni pogoj za objavo je podpis z imenom in priimkom ter naslov. Slednji ne bo javno objavljen.