Peter Petrovčič

26. 6. 2008  |  Mladina 26  |  Politika

Več drog

/media/www/slike.old/mladina/tkratkimarihuana_mf.jpg

© Miha Fras

Po podatkih Inštituta za varovanje zdravja je lani v Sloveniji prvič poiskalo pomoč pri zdravljenju odvisnosti od drog 355 oseb, večinoma zaradi uporabe heroina, najmanj zaradi marihuane. Med iskalci pomoči je kar 77 odstotkov moških, polovica vseh je brezposelnih ali pa občasno dela, 25 odstotkov jih je redno zaposlenih, 13 odstotkov pa jih je imelo status učencev, dijakov in študentov. Med uporabniki heroina nekoliko pada število tistih, ki si drogo vbrizgajo, povečuje pa se odstotek uporabnikov kokaina. Povprečna starost iskalcev pomoči je 26,5 leta, ob prvi uporabi heroina pa so uporabniki drog stari povprečno 20 let.

 

Zakup člankov

Celoten članek je na voljo le naročnikom. Če želite zakupiti članke za daljše obdobje, se morate prijaviti. Prijavite se . Ostala ponudba naročniških paketov se nahaja TUKAJ.

Celotna številka Mladine je vaša za 3,7 evra. Za nakup tedenskega dostopa do vsebine pošljite SMS z vsebino MLADINA2 na številko 7890.

 
Nakup prek telefona je mogoč pri operaterjih Telekomu Slovenije in A1.

Članke lahko zakupite tudi s plačilnimi karticami ali prek storitve PayPal

 • Tedenski zakup ogleda člankov
  3,7 €
 • Polletni zakup ogleda člankov
  75 €
 • Letni zakup ogleda člankov
  149 €
 • Spletna Mladina - mesečna naročnina na spletne vsebine, prekini kadarkoli
  14 €

Pisma bralcev pošljite na naslov pisma@mladina.si. Minimalni pogoj za objavo je podpis z imenom in priimkom ter naslov. Slednji ne bo javno objavljen.