Peter Petrovčič

26. 6. 2008  |  Mladina 26  |  Politika

Poročilo Kovačičeve komisije

/media/www/slike.old/mladina/tkratkidimitrij_kovai_marko_pigac.jpg

© Marko Pigac

Državni zbor je s 44 glasovi za in 25 proti sprejel poročilo parlamentarne preiskovalne komisije, ki se je ukvarjala izključno z razmerami na državnem tožilstvu v mandatu Zdenke Cerar. V poročilu ji komisija očita, da je dopuščala prevelik vpliv politike na delo tožilstva. Cerarjeva se je odzvala, da poročilo izkrivlja resnico in da je takrat »zadevo vedno delal pristojen državni tožilec, pa naj je šlo za Mira Petka, Borisa Popoviča ali Borisa Šuštarja«. Še dobro, da se je komisija, ki jo je vodil SDS-ov poslanec Dimitrij Kovačič, ni lotila mandata Brezigarjeve, ker dela ne bi končala tako hitro.

 

Zakup člankov

Celoten članek je na voljo le naročnikom. Če želite zakupiti članke za daljše obdobje, se morate prijaviti. Prijavite se . Ostala ponudba naročniških paketov se nahaja TUKAJ.

Celotna številka Mladine je vaša za 3,7 evra. Za nakup tedenskega dostopa do vsebine pošljite SMS z vsebino MLADINA2 na številko 7890.

 
Nakup prek telefona je mogoč pri operaterjih Telekomu Slovenije in A1.

Članke lahko zakupite tudi s plačilnimi karticami ali prek storitve PayPal

 • Tedenski zakup ogleda člankov
  3,7 €
 • Polletni zakup ogleda člankov
  75 €
 • Letni zakup ogleda člankov
  149 €
 • Spletna Mladina - mesečna naročnina na spletne vsebine, prekini kadarkoli
  14 €

Pisma bralcev pošljite na naslov pisma@mladina.si. Minimalni pogoj za objavo je podpis z imenom in priimkom ter naslov. Slednji ne bo javno objavljen.