Deja Crnović

26. 6. 2008  |  Mladina 26

Usoda pokrajin ni znana

Slovenski tednik pa se ne pusti motiti

Pokrajinska zakonodaja v Slovenskem tedniku

Pokrajinska zakonodaja v Slovenskem tedniku
© www.slovenski-tednik.si

Po nedeljskem referendumu, ki je s svojo nizko udeležbo zadal precejšen udarec prizadevanjem vlade, da izpelje projekt uvedbe pokrajin, je usoda o razdelitvi Slovenije še neznana. Kljub temu pa brezplačni Slovenski tednik, ki se še posebej rad posveča zasebnemu življenju članov opozicijskih strank, svoje vreme napoveduje kar po pokrajinah, ki pa, zanimivo, ne sledijo zadnjim načrtovanim razdelitvam.
Tako je uredništvo, ki podatke za petdnevno napoved dobiva na Agenciji za okolje, Slovenijo razdelilo na 14 pokrajin: Dolenjsko, Gorenjsko, Goriško, Koroško, Notranjsko, Osrednjeslovensko, Podravsko, Pomursko, Posavsko, Primorsko, Savinjsko, Savinjsko-šaleško, Vzhodno Štajersko in Zasavsko. S takšno razdelitvijo je brezplačnik začel že v svoji prvi številki, ki je izšla 12. januarja letos, zanimivo pa bo videti, kako bo na njihovo vremensko napoved vplivala nova pokrajinska zakonodaja.

Pisma bralcev pošljite na naslov pisma@mladina.si. Minimalni pogoj za objavo je podpis z imenom in priimkom ter naslov. Slednji ne bo javno objavljen.