Borut Mekina

 |  Mladina 26

SD s knjigo o Pahorju

Izšla je prva predvolilna monografija o Borutu Pahorju

Sebastjan Jeretič

Sebastjan Jeretič
© Matej Leskovšek

Borut Pahor je dobil knjigo. Na 287 straneh, z rdečimi platnicami, na katerih javnosti maha v pozdrav na svoji poti v politične višave. Z naslovom: Borut Pahor: od partnerja do alternative.
Knjiga na prvi pogled obljublja marsikaj. Morda kakšno sočno zgodbo o sedaj najpopularnejšem politiku, morda kakšno insajdersko informacijo o Socialnih demokratih, kakor piše na platnici. Njen avtor, Pahorjev svetovalec za strateško komuniciranje in po novem tudi politični analitik Sebastjan Jeretič, bi moral že vedeti, saj naj bi bil vsa ta leta strankin »skoraj neviden, a ves čas neločljivi del«.
Toda ob takšnih pričakovanjih je vsebina razočaranje. Bolj kot za Pahorja je knjiga propaganda za Gramscija, de Saussura, Chomskega, Lukšiča in druge lingviste, politične teoretike ali mislece. Res se delo ukvarja z vprašanjem, kako je Pahorju in stranki uspelo v enem letu tako temeljito spremeniti svojo podobo, da ga politični analitiki vidijo kot voditelja in alternativo trenutni oblasti. Vendar Jeretičevi odgovori ne nudijo posebnega odkritja, ki ga ne bi že poznali.
Sicer pa knjiga, ki je predelan Jeretičev magisterij, ni za prodajo. V 500 izvodih jo je izdal pred pol leta ustanovljeni zavod Akademija naprednih idej.

 

Zakup člankov

Celoten članek je na voljo le naročnikom. Če želite zakupiti članek, je cena 4,2 EUR. S tem nakupom si zagotovite tudi enotedenski dostop do vseh ostalih zaklenjenih vsebin. Kako do tedenskega zakupa?

Pošljite SMS s vsebino MLADINA2 na številko 7890 in prejeto kodo prepišite v okvirček ter pritisnite na gumb pošlji

Nakup prek telefona je mogoč pri operaterjih Telekomu Slovenije in A1.

Članke lahko zakupite tudi s plačilnimi karticami ali prek storitve PayPal

Tedenski zakup ogleda člankov
Za ta nakup se je potrebno .

4,2 €

Za daljše časovne zakupe se splača postati naročnik Mladine.

Mesečna naročnina, ki jo je mogoče kadarkoli prekiniti, znaša že od 15,8 EUR dalje:

Pisma bralcev pošljite na naslov pisma@mladina.si. Minimalni pogoj za objavo je podpis z imenom in priimkom ter naslov. Slednji ne bo javno objavljen.