Deja Crnović

 |  Mladina 28

Vrnitev blogerja

Končno več časa za Ruplovo bloganje

Minister in bloger

Minister in bloger
© Borut Krajnc

Septembra lani je zunanji minister Dimitrij Rupel začel s pisanjem svojega bloga, na katerem je svoje bralce nagovoril: »Dragi bralec, pisec teh vrstic sem Dimitrij Rupel, po poklicu profesor sociologije in trenutno zunanji minister Republike Slovenije. V svojem življenju sem napisal nekaj knjig in veliko člankov o umetnosti, v zadnjem času tudi o politiki in še posebej o zunanji politiki.« A kaj, ko je vsestranski profesor sociologije pisanje bloga decembra lani opustil in bil tako deležen raznih ugibanj o tem, ali je morda celo na njegov blog posegla cenzura.
Strah je bil zaman, v zadnjem Reporterju je Rupel pojasnil, da je pisanje začasno opustil zaradi predsedovanja EU: »Žal med predsedovanjem nisem imel časa za blog. Poleg tega mora predsednik sveta EU dvakrat pomisliti, preden kaj zapiše za javnost. Poleg mene je v svetu še 26 zunanjih ministrov.« Zanimivo pa je bil kritičen do razmer v medijih, čeprav jih sam soustvarja prek vladne politike: »V naših čudaških medijskih razmerah je blog - vsaj za ljudi mojega kova - očitno edina možnost za objavljanje necenzuriranih sporočil.«
Upamo lahko, da bo zunanji minister s širšo javnostjo kmalu delil nekaj svojih izkušenj v zvezi s predsedovanjem EU, saj naj bi po poročanju Reporterja v tem času pisal zelo natančen in oseben dnevnik.

 

Zakup člankov

Celoten članek je na voljo le naročnikom. Če želite zakupiti članek, je cena 4,2 EUR. S tem nakupom si zagotovite tudi enotedenski dostop do vseh ostalih zaklenjenih vsebin. Kako do tedenskega zakupa?

Pošljite SMS s vsebino MLADINA2 na številko 7890 in prejeto kodo prepišite v okvirček ter pritisnite na gumb pošlji

Nakup prek telefona je mogoč pri operaterjih Telekomu Slovenije in A1.

Članke lahko zakupite tudi s plačilnimi karticami ali prek storitve PayPal

Tedenski zakup ogleda člankov
Za ta nakup se je potrebno .

4,2 €

Za daljše časovne zakupe se splača postati naročnik Mladine.

Mesečna naročnina, ki jo je mogoče kadarkoli prekiniti, znaša že od 15,8 EUR dalje:

Pisma bralcev pošljite na naslov pisma@mladina.si. Minimalni pogoj za objavo je podpis z imenom in priimkom ter naslov. Slednji ne bo javno objavljen.